Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos kalba Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga teikiant Valstybės apdovanojimus

Gerbiami ceremonijos dalyviai, brangūs svečiai,

vienas Nepriklausomybės Akto signatarų, talentingas teisininkas, publicistas ir diplomatas Petras Klimas, yra rašęs apie Vasario 16-ąją, kaip apie dieną, kai Lietuvos Taryba, „bendrais Lietuvos reikalais vedina, vėl suėjo į tvirtą vienybę“.

Taip jau buvo nulemta mūsų valstybingumo kūrėjų, kad kiekvienais metais vasario viduryje mes visi, kam brangūs Lietuvos interesai, turime progą vėl ir vėl patirti tvirtą vienybę.

Šiandien mes tarsi naujai atrandame valstybės atkūrimo jaudulį. Visi kartu ne tik žodžiais, bet ir veiksmais išreiškiame tikėjimą, kad nuoširdus bendrystės jausmas visada pranoks mūsų skirtumus ir padės mums siekti bendrų tikslų. Taip, kaip tikėjo Petras Klimas, asmeniškai daug prisidėjęs, kad 1918 metų pradžioje būtų pasiektas kritiškai svarbus Lietuvos Tarybos narių sutarimas.

Lietuvos valstybės atkūrimo diena parodo, koks svarbus mūsų bendras pasirengimas dirbti Lietuvai, ją stiprinti ir garsinti jos vardą visame pasaulyje.

Kiekvienais metais taip pat turime progą įsitikinti, kad šiame pasaulyje nesame vieniši – turime daugybę partnerių, sąjungininkų ir draugų. Jais galime pasikliauti ir dabar, ir ateityje. Iš jų ne tik patys imame, bet ir stengiamės kiek galėdami daugiau duoti. Taip, kaip pastaraisiais metais padedame Ukrainos tautai, kuri savo ruožtu mus įkvepia didvyriškai kovodama už laisvę.

Neatsitiktinai būtent Vasario 16-ąją tradiciškai įteikiami valstybės apdovanojimai tiems Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams, kurie savo darbais prisideda prie mūsų šalies augimo, klestėjimo ir jos žmonių gerovės, taip pat taikių ir produktyvių tarptautinių ryšių plėtros.

Ši ceremonija – tarsi valstybingumo derliaus šventė, kurios metu galime pasigrožėti ir įvertinti, kas gražaus buvo nuveikta Lietuvos naudai, o taip pat padėkoti ryškioms asmenybėms, kurios savo talentu, darbštumu ir idėjomis nušviečia mūsų kasdienybę.

Netrukus visi turėsime galimybę išgirsti apie kiekvieno iš Jūsų nuopelnus. Pasinaudodamas proga, noriu ištarti nuoširdų ačiū visiems ir kiekvienam, kas rūpinatės bendrais Lietuvos reikalais ir daugelio iššūkių akivaizdoje kuriate mums taip reikalingą vienybę. Vienybę, kuri taip įspūdingai peržengia mūsų šalies ribas ir sujungia Lietuvą su bendraminčiais visame pasaulyje.

Tegul Jūsų visų darbai tampa įkvepiančiu pavyzdžiu ir visuomet liudija šviesos pergalę prieš tamsą!

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-16 10:16
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal