Vasario 16-ąją – sveikinimai Lietuvai iš viso pasaulio

Vasario 16-osios – Valstybės atkūrimo dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą ir visus šalies žmones sveikina užsienio šalių vadovai. Sveikinimuose linkima taikos, gerovės bei sėkmės Lietuvos tautai.

Popiežius Pranciškus perduoda nuoširdžius sveikinimus ir linkėjimus Lietuvai ir meldžiasi, kad Dievas palaimintų mūsų šalį taikos dovanomis.

Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidentas Joe Bidenas sveikina Lietuvą 106-ųjų valstybės atkūrimo metinių proga ir perduoda geriausius linkėjimus Lietuvos žmonėms. „Šiais metais ryšys tarp mūsų valstybių dar sustiprėjo – praėjusių metų liepą Vilniuje surengėte NATO viršūnių susitikimą, kur drauge su sąjungininkais ėmėmės žingsnių stiprinti NATO rytinį flangą ir modernizuoti NATO atgrasymo ir gynybos pajėgumus. JAV sveikina Lietuvos nenutrūkstamą paramą drąsiems Ukrainos žmonėms, ginantiems savo nepriklausomybę ir laisvę nuo Rusijos agresijos. Ateinančiais metais tikiuosi dar labiau sustiprinti Lietuvos ir JAV ryšius. Esame sąjungininkai, partneriai ir draugai, ir toliau dirbsime kartu, kad puoselėtume bendras vertybes ir pasaulio viziją“, – sveikinimo laiške rašė JAV vadovas.

Lenkijos Prezidentas Andrzejus Duda visiems Lietuvos gyventojams linki sėkmės ir klestėjimo. „Iššūkiai, su kuriais drauge susidūrėme per pastaruosius metus, patvirtino strateginę mūsų santykių svarbą. Išliekame tarptautinės bendruomenės pastangų priešakyje remiant Ukrainą. Mūsų tautų draugystė yra artima, ir, tikiu, tik dar labiau stiprės dirbant abiejų mūsų šalių piliečių gerovės labui“, – rašoma Lenkijos vadovo sveikinime.

Jungtinės Karalystės Karalius Karolis III sveikinimo laiške rašo: „Vertinu mūsų šalių ryšį ir tikiuosi, jog toliau bendradarbiausime pasauliui svarbiais klausimais. Šilčiausi linkėjimai Lietuvai ir jos žmonėms ateinantiems metams“.

Ispanijos Karalius Felipe VI perduoda nuoširdžiausius sveikinimus Lietuvai valstybinės šventės proga ir visiems Lietuvos žmonėms linki asmeninės sėkmės, taikos ir gerovės.

Švedijos Karalius Karolis XVI Gustavas šventės proga Lietuvai linki laimės ir klestėjimo.

Prancūzijos Prezidentas Emmanuelis Macronas Prancūzijos žmonių vardu kuo šilčiausiai sveikina visus Lietuvos žmones. „Mane džiugina mus siejantys puikūs dvišaliai ryšiai. Pastaraisiais metais mūsų vis labiau struktūriškas bendradarbiavimas įgavo naują strateginį matmenį regimą mūsų reguliariuose kariniuose įsipareigojimuose drauge su jumis Lietuvoje ir Baltijos regione. Taip pat sveikinu šiais metais įvyksiantį Lietuvos sezoną Prancūzijoje, kurio dėka nuo rugsėjo mėnesio visoje šalyje ir daugelyje sričių vyks įvairūs renginiai, o tai liudija apie lietuviškosios kultūros turtus bei randamą susidomėjimą jais mūsų šalyje“, – sveikinimo laiške rašo Prancūzijos vadovas.

Latvijos Prezidentas Edgars Rinkevičs sveikina visus Lietuvos brolius ir seseris ir siunčia šilčiausius linkėjimus. Estijos Prezidentas Alar Karis linki klestėjimo valstybei ir gerbūvio Lietuvos žmonėms. Suomijos Prezidentas Sauli Niinistö Lietuvai linki gerovės ir klestėjimo. Italijos Prezidentas perduoda lietuvių tautai nuoširdžiausius sveikinimus draugystės vardan.

Turkijos Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas taip pat sveikina Lietuvą, pabrėždamas, jog tvirtai tiki, kad bendradarbiavimas dvišaliame lygmenyje ir tarptautinėse organizacijose, ir solidarumas visose srityse dar labiau stiprins mūsų artimus saitus ir draugystę. „Linkiu Jūsų Ekscelencijai sveikatos ir laimės, o draugiškai sąjungininkei Lietuvos tautai sėkmės ir gerovės“, – rašoma Turkijos vadovo sveikinime.

Korėjos Respublikos Prezidentas Yoon Suk Yeol taip pat perduoda šiltus sveikinimus visai Lietuvos tautai, linkėdamas šaliai ilgų klestėjimo metų. „Mūsų šalys užmezgė tvirtus partnerystės ryšius. Tikiuosi ir toliau sėkmingai plėtoti mūsų bendradarbiavimą ir stiprinti draugystę“, – laiške rašo Pietų Korėjos vadovas.

Šalies vadovas taip pat sulaukė sveikinimų iš Čekijos, Kroatijos, Slovėnijos, Airijos, Rumunijos, Serbijos, Vengrijos, Singapūro, Armėnijos, Kosovo, Egipto Arabų Respublikos, Kirgizijos, Bangladešo Prezidentų, Maroko Karaliaus Mohammed VI ir dar daug kitų valstybių vadovų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-16 14:50
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal