Šalies vadovas Miunchene susitiko su Juodkalnijos Prezidentu

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda dalyvauja Miuncheno saugumo konferencijoje. Šalies vadovas konferencijos paraštėse susitiko su Juodkalnijos Prezidentu Jakovu Milatovičiumi.

Susitikime Prezidentas išreiškė Lietuvos palaikymą Juodkalnijos ES integracijos siekiams. Pasak Lietuvos vadovo, ES plėtra į Vakarų Balkanus sustiprintų saugumą Europoje.

„Eurointegracijos kelias yra ilgas ir reikalauja didelių pastangų vykdyti reformas. Lietuva šį kelią jau nuėjo ir tapo aktyvia ES nare. Palaikome Vakarų Balkanų šalių europines aspiracijas ir esame pasirengę dalintis patirtimi bei gerosiomis praktikomis. Linkiu Juodkalnijai kuo greičiau tapti ES šeimos nare“, – kalbėjo šalies vadovas.

Prezidentas pasveikino Juodkalnijos norą dalyvauti Trijų jūrų iniciatyvoje, kuriai Lietuva šiuo metu pirmininkauja. Šalies vadovas pabrėžė, kad Trijų jūrų iniciatyva, kurios viršūnių susitikimas balandžio 11 d. vyks Vilniuje, yra puikus formatas stiprinti regioninį ir transatlantinį bendradarbiavimą strateginės infrastruktūros, saugumo, verslo ir ekonominių ryšių srityje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-17 17:05
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal