„Topo centras“ pirmieji Lietuvoje kviečia išbandyti „Apple Vision Pro“

Naujieji „Apple Vision Pro“ akiniai – pilnavertis kompiuteris, kurį galima valdyti tiesiog savo akimis, rankomis ir balsu. Pats „Apple“ įkūrėjas Steve Jobs kadaise svajojo apie tokį prietaisą ir viename iš interviu 2005 metais potencialią patirtį apibūdino kaip „ausines vaizdui“. Didžiausias namų elektronikos tinklas Lietuvoje, „Topo centras“ kviečia išbandyti ir pirmiems Lietuvoje patirti  „Vision Pro“ galimybes.

Įspūdingas dizainas ir komfortas

Vienas iš „Apple“ prioritetų kuriant naująjį „Vision Pro“ buvo estetika ir komfortas. Todėl kiekvienas „Vision Pro“ komplektuojamas su specialiomis „Light Seal“ pagalvėlėmis, kurios pagamintos iš minkštos tekstilės, kuri būna įvairių dydžių ir formų, kad tiksliai prisitaikytų prie naudotojo veido. Lanksčias įrenginio galvos juosteles galima reguliuoti, kad būtų užtikrintas maksimalus prigludimas ir komfortas.

„Apple Vision Pro“ svoris svyruoja tarp 600 ir 650 gramų, priklausomai nuo pasirinktos juostelės tipo. Kitaip tariant, „Vision Pro“ savo svoriu yra panašus į 682 gramus sveriantį 12,9 colių „iPad Pro“. Baterija yra „Vision Pro“ išorėje – ją galima įsidėti į kišenę ar tiesiog padėti ant stalo, ji sveria 353 gramus ir tarnauja iki 2,5 valandų.

Bene pažangiausia tokio tipo programinė įranga

„Vision Pro“ naudoja specialią „visionOS“ operacinę sistemą, kurią „Apple“ sukūrė būtent tokio tipo įrenginiams. Ši OS kartu su daugybe įvairiausių integruotų jutiklių leidžia prietaisą valdyti tiesiog rankų gestais, akimis ir balsu.

Įrenginyje galima naudotis tokiomis programėlėmis kaip „Safari“, „iMessages“ ar „FaceTime“ – iš viso pristatymo metu „Vision Pro“ turėjo 600 būtent šiam įrenginiui sukurtų aplikacijų, tačiau jų skaičius auga kasdien. Verta pastebėti tai, kad jeigu „Vision Pro“ programėlių jums negana, galite naudoti ir praktiškai visas „iPad“ sukurtas aplikacijas, įskaitant „Microsoft Office“ ar „Adobe Lightroom“.

Na, o jeigu dirbate su „Mac“ kompiuteriu ir norite kelioninio monitoriaus, „Vision Pro“ tokią funkciją taip pat turi. Tad su „Vision Pro“ galėsite dirbti taip, tarsi naudotumėte milžinišką aukščiausios klasės monitorių, nepriklausomai nuo to, kurioje pasaulio vietoje esate.

„Apple Vision Pro“ keičia ne tik darbo principus, bet laisvalaikį. Šis įrenginys kambarį gali lengvai paversti asmeniniu kino teatru. „Vision Pro“ pagalba galima pasididinti ekraną iki norimo dydžio, o erdvinis garsas leis pasijausti žiūrimo filmo veiksmo dalimi.

Jau galima išbandyti ir Lietuvoje

„Topo centro“ atstovų teigimu, jau pirmąją „Vision Pro“ prekybos dieną Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo sulaukta užklausų ir dėl šio įrenginio prieinamumo Lietuvoje. Oficialiai Europoje prekyba „Vision Pro“ nėra pradėta, tačiau „Topo centro“ lankytojai jau nuo vasario 20 dienos šiuos įrenginius gali išbandyti šiose „Topo centro“ parduotuvėse Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje:

„Topo centras“ Ukmergės g. 240, Vilnius

„Topo centras“ Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaunas (PC „Akropolis”)

„Topo centras“ Taikos pr. 64, Klaipėda

Pranešimą paskelbė: TOPO GRUPĖ, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-19 18:11
Laisvalaikis, pramogos, ITT
Prisegti failai
pasidalinti
atgal