Knygų mugėje Seimas kvies atrasti skaitantį parlamentą ir pasinerti į kūrybą

Vasario 22–25 dienomis Seimas dalyvaus 24-ojoje tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje, kuri šiemet pasitiks tema „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“. Trečią kartą dalyvaudamas didžiausioje kultūros šventėje Seimo stendas (3 salė, 3.22 vieta) per įvairias veiklas iš arčiau supažindins su parlamento darbu ir pakvies atrasti skaitantį ir kuriantį parlamentą. Atliepiant šių metų Knygų mugės temą Seimo erdvėje lankytojai bus kviečiami pasinerti į kūrybą ir sukurti arba nupiešti pasaką, skirtą parlamentarizmui.

Seimo erdvė Knygų mugės dalyviams visas dienas rengs įvairias veiklas, skirtas daugiau sužinoti apie parlamento darbą, teisėkūros procesą ir piliečių galimybes jame dalyvauti, svarbiausius Lietuvos valstybingumo raidos įvykius. Lankytojai bus supažindinti su specialiai šiai Knygų mugei parengtais edukaciniais rinkiniais ir kitais Seimo kanceliarijos leidiniais.

Lankytojai taip pat turės galimybę susitikti ir pabendrauti su Seimo nariais Vytautu Mitalu (penktadienį, 16–19 val.), Pauliumi Saudargu (šeštadienį, 12–14 val., sekmadienį, 12–14 val.) ir Tomu Tomilinu (šeštadienį, 14–16 val.).

Vasario 23 d., penktadienį, 11 val. Seimo Ateities komitetas ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka 5.2 salėje organizuoja dviejų leidinių pristatymus. Bus pristatyta Raimundo Lopatos knyga „Rytų politika ir Lietuvos ateitis“ (2024) ir autorių kolektyvo leidinys „Lietuvos sėkmės“ (2024) (sudarytojai: Arūnas Augustinaitis, Lauras Bielinis, Ginas Dabašinskas, Alfonsas Eidintas, Gediminas Kašėta, Raimundas Lopata).

„Rytų politika ir Lietuvos ateitis“ parengta iš parlamentaru dirbančio politologo perspektyvos ir priskirtina prie politologinės analitikos. Šią knygą sudaro kelių straipsnių, struktūruotų topografiniais blokais, rinkinys: Rytų politika, Armėnija, Baltarusija, Rusija, Sakartvelas, Ukraina.

Pasak Ateities komiteto pirmininko R. Lopatos, visi leidinio skyriai yra integraliai susiję, juose pateikiama informacija, padaryti politiniai apsisprendimai ir jų interpretacijos, persipynę ir matytini kaip pagrindinės temos – Lietuvos Rytų politikos ir jos įtakos Lietuvos ateičiai – sudėtiniai.

Knyga „Lietuvos sėkmės“ – iliustracija to, ką ne taip seniai padarė Lietuvos ministerijų ir joms pavaldžių įstaigų, agentūrų, verslo konfederacijų ir jų narių kolektyvai ar jų atstovai, išradėjai ir mokslininkai. Knygoje jie pristato savo sėkmės istorijas arba kolektyvinius laimėjimus, kurie, jų nuomone, veikia įvairių mūsų valstybės gyvenimo sričių pažangą, modernėjimą, nes tai jau turi ir turės nemažą reikšmę tolesniame mūsų visuomenės gyvenime.

Nepriklausomos Lietuvos parlamento veiklos laikotarpiu į Tautos atstovybę buvo išrinkta daug iškilių grožinės literatūros kūrėjų, meno, kultūros ir įvairių mokslo sričių ekspertų ir profesionalų, savo gyvenimą susiejusių su knyga ir spausdintu žodžiu. Knygų mugėje Seimas kviečia kartu versti naujus lapus, bendradarbiauti ir dalytis skaitymo bei kultūrinio bendravimo džiaugsmu!

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-20 08:49
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal