Seimo narė D. Šakalienė Miuncheno saugumo konferencijoje atstovavo Lietuvai

2024 m. vasario 20 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė socialdemokratė Dovilė Šakalienė dalyvavo jubiliejinėje 60-ojoje Miuncheno saugumo konferencijoje Miunchene (Vokietijos Federacinė Respublika). Ši kasmetė konferencija yra svarbiausia pasaulinė platforma, skirta aptarti globaliems saugumo iššūkiams. D. Šakalienė – vienintelė Lietuvos parlamento atstovė dalyvavusi šiame prestižiniame saugumo renginyje.

„Miuncheno saugumo konferencija yra svarbiausia saugumo platforma pasaulyje, tad tikrai džiaugiuosi galėdama antrus metus joje atstovauti mūsų interesams ir išsakyti argumentus, kodėl Ukrainos pergalė yra mūsų visų interesas, bei aptarti  iššūkius mūsų saugumui dėl augančio konfliktų ir karų skaičiaus Europos, Azijos ir Artimųjų Rytų trikampyje. Palyginus su praėjusiais metais, situacija dar paaštrėjo, o įtampos Taivano sąsiauryje bei Pietų Kinijos jūroje augimas, ypač JAV Prezidento rinkimų kontekste, verčia spartinti NATO bloko ir partnerių gynybinius pajėgumu“, –pažymi  Seimo narė.

D. Šakalienė – viena iš penkiolikos įtakingų parlamentarių, vertinamų dėl kompetencijų tarptautinių santykių ir saugumo srityse, šiemet atrinktų į specialią Miuncheno saugumo konferencijos Moterų parlamentarių programą. Programos dalyvėms buvo organizuojami susitikimai su įtakingiausiais pasaulio sprendimų priėmėjais tiek Miunchene, tiek ateityje Vašingtone ir kitur.

„Ši programa skirta ne tik moterų balso saugumo ir gynybos srityje sustiprinimui, bet ir atkreipia dėmesį į būtinybę matyti globalų dabartinės saugumo krizės paveikslą. Ilgai Europos Sąjunga ir NATO ignoruotų regionų svarba šiandien neginčijama; nuo gebėjimo susitarti su didžiulį svorį turinčiomis valstybėmis, tokiomis kaip Indija, Brazilija, Egiptas ir kitos, didele dalimi priklausys mūsų pastangų išsaugoti tarptautinę pasaulio tvarką sėkmė“, – sako politikė. 

Miuncheno saugumo konferencijos paraštėse D. Šakalienė susitiko su kitų šalių delegacijų nariais, įskaitant JAV Baltųjų rūmų atstovus, aptarė dvišalio bendradarbiavimo saugumo srityje klausimus.

Kontaktams:

Seimo narė Dovilė Šakalienė

Tel.: 370 (5) 209 6632 , mob. +370 668 42 254

El. p. dovile.sakaliene@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-20 10:19
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal