Ekologiškas avižų gėrimas YOOK laimėjo prestižinį apdovanojimą didžiausioje pasaulyje maisto pramonės parodoje Dubajuje

Ekologiškas avižų gėrimas YOOK, kurį gamina praėjusią savaitę Estijoje paleista pirmoji Baltijos šalyse avižų gėrimų gamykla, laimėjo pagrindinį apdovanojimą kaip inovatyviausias sveikatingumo produktas šią savaitę Dubajuje vykstančioje didžiausioje pasaulyje specializuotoje maisto ir gėrimų pramonės parodoje „Gulfood“.

 „Šis „Gulfood“ įvertinimas mūsų sektoriuje toks pat reikšmingas kaip ir „Oskarų“ apdovanojimai.  Šioje parodoje nominuojami tik geriausi produktai, o konkurencija yra didžiulė. Ir nors mūsų produktas YOOK tik pradeda savo kelionę, šis „Gulfood“ geriausio sveikatingumo produkto titulas mums suteikia didžiulį postūmį žengiant ne tik į savo, bet ir pasaulines rinkas, – sako AS „YOOK Production“ generalinė direktorė Katre Kõvask.  –  Puikiai subalansuoto skonio, be alergenų ir su reikšmingai mažesniu ekologiniu pėdsaku šis avižų gėrimas YOOK yra naujovė visame sektoriuje.“

„Gulfood“ – tai viena didžiausių pasaulyje maisto produktų ir gėrimų parodų, kasmet rengiama Dubajaus Pasaulio prekybos centre. Ši pasaulinė verslo mugė kasmet pritraukia beveik 5000 dalyvių ir rekordinį skaičių – daugiau nei 200 tūkst. – maisto profesionalų. Kaip įprasta, šioje parodoje pristatomi naujausi maisto ir gėrimų pramonės produktai, tendencijos ir inovacijos. Šiais metais kategorijoje „Geriausias sveikatingumo produktas“, laimėjo YOOK avižų gėrimas. 

„Avižų gėrimas – stipriai populiarėjanti pasaulinė tendencija, puiki alternatyva pienui, kadangi jis nesukelia alergijos ir yra daug ekologiškesnis pasirinkimas. Kitaip tariant, tai tvariausia alternatyva įprastam pienui“, – pabrėžia K. Kõvask ir priduria, kad avižų gėrimo vartotojai visame pasaulyje yra panašūs – veganai, aplinką tausojantys, karvės pieno netoleruojantys ar sveiką mitybą propaguojantys žmonės.

Estijoje YOOK gėrimus galima įsigyti visuose prekybos tinkluose, taip pat kavinėse ir restoranuose. Lietuvoje ir Latvijoje YOOK produkcija „Rimi“ parduotuvėse pasirodys jau vasario mėnesį, o kituose prekybos tinkluose – šį pavasarį.

„Per metus gamybos pajėgumai leis mums pagaminti iki 20 mln. litrų avižų gėrimų. Svarbiausias mūsų tikslas – sėkmingas eksportas. Pirmiausia pradėsime nuo savo namų rinkos – Baltijos regiono, bet jau dabar orientuojamės į tokias rinkas kaip Azija ir Persijos įlankos šalys, Šiaurės ir Vakarų Europa“, – geografinės plėtros perspektyvas įvardijo K. Kõvask.

„Atidžiai sekame rinkos tendencijas, esame lankstūs ir ketiname nuolat plėsti savo gaminių asortimentą“, – žada K. Kõvask, pridurdama, kad YOOK produktai yra be pridėtinio cukraus, gėrimų gamybai naudojamos tik ekologiškos pilno grūdo avižos.

Gėrimų gamyboje naudojamos ekologiškos avižos tiekiamos iš ūkių, esančių ne toliau nei 450 km spinduliu nuo gamyklos. „Naudodami vietines žaliavas, siekiame mažinti poveikį aplinkai – tai vienas pagrindinių mūsų darbo principų: tvari aplinka – laimingi žmonės“, – sako „YOOK Production“ vadovė.

Šiuo metu įmonė gamina trijų rūšių produktus: pirmasis – iš ekologiškų pilno grūdo avižų gaminamas barista gėrimas be glitimo, skirtas kavai su pieno puta ar matcha latte gaminti; antrasis – ekologiškas gėrimas, tinkamas gerti, naudoti kavai, košėms ar pusryčių dribsniams. Trečiasis produktas – vitaminais ir kalciu praturtintas avižų gėrimas, tinkantis tiek pilti į kavą, naudoti kokteiliams ar vartoti gryną. Visi produktai pakuojami vieno litro kartoninėse pakuotėse.

Pranešimą paskelbė: KPMS ir partneriai
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-20 13:36
Maisto pramonė, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal