Lietuvos pasiekimus iliustruojančios knygos „Lietuvos sėkmės“ pristatymas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: penktadienis, 2024 vasario 23
Renginio pradžia: 11:00
Renginio pabaiga: penktadienis, 2024 vasario 23
Renginio vieta: LITEXPO rūmai, 5.2 konferencijų salė

Šių metų vasario 23 d. 11 val. Vilniaus knygų mugėje, 5.2 konferencijų salėje, bus pristatyta Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Strateginio prognozavimo skyriaus ir Lietuvos Respublikos Seimo Ateities komiteto sudaryta knyga „Lietuvos sėkmės“. Rengiant šį leidinį buvo siekta surinkti ir aprašyti pačias geriausias ar pačias sėkmingiausias Lietuvos istorijas. Suprantama, kiekvienas Lietuvos ir jos žmonių laimėjimas yra svarbus, o jų yra per daug, kad visus būtų galima perteikti vienoje knygoje. Tad rinkinyje pristatoma visa tai, ką per kelis paskutinius dešimtmečius plačioji Lietuvos visuomenė sugebėjo pasiekti ir kuo mes visi galime didžiuotis. Tai svarbūs bendri ir asmeniniai pasiekimai, kurie turi įtakos mūsų valstybės gyvenimo sričių pažangai ir modernėjimui. Kurie yra svarbūs šiandien ir, be abejonės, turės įtakos mūsų visuomenės ateičiai. Galų gale tai žmonių pasakojimai apie darbą, kuris jiems buvo svarbus ir kuris bus svarbus visai Lietuvai. Skaitytojas šioje knygoje ras platų spektrą Lietuvos pasiekimų iš įvairių valstybės ir visuomenės gyvenimo sričių, pradedant užsienio politika, saugumu ir baigiant turizmu bei sportu.

Knygos „Lietuvos sėkmės“ projekto vadovas Lietuvos Respublikos Seimo Ateities komiteto pirmininkas prof. dr. Raimundas Lopata.

Knygos sudarytojai: Alfonsas Eidintas, Lauras Bielinis, Ginas Dabašinskas, Gediminas Kašėta, Arūnas Augustinaitis (Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Strateginio prognozavimo skyrius)

Pranešimą paskelbė: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-20 15:48
Politika, Kultūra
Renginio pradžia
2024-02-23, penktadienis11:00
Renginio pabaiga
2024-02-23
Renginio vieta
LITEXPO rūmai, 5.2 konferencijų salė
Prisegti failai
pasidalinti
atgal