„Arbo Windows” įsigijo bendrovę „Arlanga Wood” ir tapo didžiausia medinių langų gamintoja Baltijos šalyse

Pirmaujanti Latvijos medinių langų gamintoja „Arbo Windows“ įsigijo vieną didžiausių Lietuvos medinių langų gamybos įmonių UAB „Arlanga Wood”, kuri priklausė įmonių grupės „Arlanga Group“ įkūrėjui Arūnui Mažoniui. Sandorį finansavo bankas „BluOr Bank“ su Latvijos „Plėtros finansų įstaigos Altum“ užtikrinimu. Verslams susijungus bus teikiamas dar platesnis aukštos kokybės medinių langų ir durų asortimentas šių įmonių klientams iš Šiaurės šalių ir Vakarų Europos.

Abi įmonės pasiekia daugiau nei 20 mln. Eur apyvartą per metus, jose dirba daugiau nei 230 darbuotojų, gamyba vykdoma dviejose vietose – Ventspilyje ir Vilniuje. Didžiausios įmonių produkcijos realizavimo rinkos yra Švedija, Norvegija, Danija, Jungtinė Karalystė ir Prancūzija.

„Arlanga Wood“ ir toliau veiks su „Arlanga Wood“ prekės ženklu, o A. Mažonis toliau vadovaus įmonėms „Arlanga alu“ bei „Arlanga PVC“, gaminančioms aliuminio ir PVC langus. „Arbo Windows“ ketina išlaikyti spartų augimą, taip pat ir ieškodama naujų strategiškai tinkamų įmonių įsigijimo galimybių.

„Pagrindinis „Arbo Windows” prioritetas – užtikrinti aukštą kokybę ir puikų aptarnavimą, o „Arlanga Wood” yra viena iš nedaugelio įmonių, turinčių stiprią reputaciją bei vidinę kultūrą, orientuotą į kokybę. Didžiuojamės galėdami vystyti didžiausią Baltijos šalyse medinių langų gamintoją ir dėkojame Arūnui, kuris sukūrė puikią, stipria istorija ir kultūra pasižyminčią įmonę, atitinkančią tai, kuo aš pats tikiu aptarnaudamas klientus”, sako Janis Lasmanis, „Arbo Windows“ valdybos pirmininkas, komentuodamas strateginius įsigijimo motyvus.

„Arbo Windows” finansiniais klausimais konsultavo „Oaklins”, teisiniais ir išsamaus įmonės patikrinimo klausimais – „Cobalt”, o finansinės ir mokestinės peržiūros klausimais – „Mazars”. „Arlanga Wood“ finansiniais klausimais konsultavo „Baltic Corporate Finance“, o teisiniais – „Walles“.

 Apie „Arlanga Wood“ ir „Arbo Windows” įmones:

„Arlanga Wood“ yra Lietuvos aukštos kokybės medinių langų ir durų gamintoja, daugiau nei 30 metų aptarnaujanti savo klientus Norvegijoje, Danijoje ir Islandijoje.

„Arbo Windows” yra Latvijos aukštos kokybės medinių langų ir durų gamintoja, aptarnaujanti klientus Švedijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Japonijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Pranešimą paskelbė: Komunikacijos agentūra „Chestnut“ (MB „Žydintis kaštonas“)
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-21 08:13
Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal