Prezidentas dalyvavo Tarptautinės Vilniaus knygų mugės atidaryme

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį dalyvavo 24-osios Tarptautinės Vilniaus knygų mugės atidaryme, kurios šūkis šiemet  „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“. Šalies vadovas yra Knygų mugės globėjas.

Vasario mėnuo jau daugiau nei 20 metų yra knygų, akademinio žinių troškimo ir literatūrinio smalsumo mėnuo. Prezidentas pabrėžė, kad jis su šeima yra nuolatiniai  Knygų mugės lankytojai ir šios brangios tradicijos stengiasi laikytis iki šiol.

„Džiaugiuosi galėdamas būti šios Knygų mugės atidarymo liudininku. Linkiu Jums visiems prasmingų susitikimų ir pašnekesių. Raskite knygą, kurios ieškojote ir kuri šiandien geriausiai atitinka Jūsų sielos poreikius“, – sakė Prezidentas, sveikindamas Knygų mugės organizatorius, dalyvius ir svečius.

Šalies vadovas pažymėjo, kad artėjant antrosioms Rusijos agresijos prieš Ukrainą karo metinėms,  knyga įgauna dar didesnę  reikšmę, nes leidžia pasirinkti teisingas istorijos puses.

„Vasario pabaigoje vykstanti Knygų mugė mums visada asocijuosis su karo Ukrainoje pradžia, visada jos metu minėsim ir šias liūdnas metines. Tačiau tai ir vilties metinės, nes šis karas pasibaigs Ukrainos pergale. Didžiuokimės mūsų broliais ir seserimis, kurie kovoja už visų mūsų laisvę!“, – sakė valstybės vadovas.

Pasak Prezidento, Knygų mugė šiemet, kaip ir kasmet, vėl džiugina leidėjų siūloma įvairove: nuo mažųjų ankstyvąjį skaitymą skatinančių, su pirmaisiais lietuviškais žodžiais supažindinančių knygelių iki rimtosios, akademinės literatūros. Nuo žodžio ir rimo meistrų kūrybos iki mūsų visuomenės viešąjį gyvenimą komentuojančių publikacijų. Tuo Vilniaus knygų mugė ir traukia: čia kiekvienas galime rasti tai, kas praskraidintų dieną ir pagilintų mūsų supratimą apie supantį pasaulį.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-22 14:33
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal