Šalies vadovas pasveikino Japoniją nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasveikino Japonijos Imperatorių Naruhito gimimo dienos ir nacionalinės šventės proga.

„Lietuvą ir Japoniją sieja tvirta draugystė ir artimas dvišalis bendradarbiavimas, paremtas abipuse pagarba bei mums bendromis demokratijos, teisės viršenybės ir žmogaus teisių vertybėmis. Vertiname gilėjančią strateginę partnerystę su Japonija įvairiais klausimais, ypač – prekybos, kultūros, švietimo ir technologijų srityse bei esame pasiryžę ją stiprinti“, - rašoma šalies vadovo sveikinime.

Pasak Prezidento, dialogas su Japonija – vienas iš pagrindinių ramsčių bendradarbiaujant su Indijos-Ramiojo vandenyno regionu. Taip pat, šalies vadovo teigimu, Lietuva labai vertina tvirtą Japonijos poziciją remiant Ukrainą Rusijos plataus masto karo prieš Ukrainą akivaizdoje.

Lietuvos vadovas nacionalinės šventės proga Japonijos Imperatoriui ir visiems Japonijos gyventojams palinkėjo visokeriopos sėkmės ir ilgų klestėjimo metų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-23 09:30
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal