Seimo narė Dovilė Šakalienė su Baltijos šalių gynybos diplomatijos delegacija lankysis Izraelyje

Seimo valdyba komandiravo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narę Dovilę Šakalienę vasario 24–29 dienomis dalyvauti Baltijos šalių gynybos diplomatijos delegacijos vizite Jeruzalėje ir Tel Avive (Izraelio Valstybė).

Parlamentarai vizitą pradės susitikimu su Gynybos ministerijos Politinio karinio biuro vadovu brigados generolu Droru Šalomu, lankysis gynybos pramonės įmonėse.

„Vyks susitikimai ir su gynybos pramonės įmonėmis, dirbančiomis tiek dronų gamybos srityje, tiek kitų, mums aktualių technologijų srityje. Bus kalbama apie galimybes atliepti Lietuvos gynybos pajėgumų interesus, bendradarbiavimą tarp Izraelio ir Lietuvos gynybos pramonės įmonių. Proaktyvesnis mūsų – politikų – vaidmuo, suartinant gynybos pramonės įmones, būtų naudingas“, – Seimo kanceliarijos Spaudos biurui sakė Seimo narė.

Pasak D. Šakalienės, su buvusiu „The Jerusalem Post“ vyriausiuoju redaktoriumi Jakovu Kacu, Kneseto nare Šeli Tal Miron ir „ELNET-Israel“ generaliniu direktoriumi, Tel Avivo universiteto tarptautinių santykių ekspertu dr. Emanueliu Navonu numatoma apžvelgti Izraelio padėtį po 2023 m. spalio 7 d. išpuolių: „Kalbėsime apie Izraelio saugumui iškylančius iššūkius, konflikto išplitimo galimybes, taip pat ir apie mūsų bendrus saugumo interesus – Rusijos ir Kinijos keliamą grėsmę.“

Vizito Izraelyje metu Baltijos šalių gynybos diplomatijos delegacija susitiks su Izraelio Valstybės Prezidentu Isaacu Herzogu, lankysis Knesete, susitiks su civilių gyventojų, kurių šeimos nariai Gazos Ruože yra laikomi įkaitais, atstovais.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-23 14:52
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal