Prezidentas pasveikino Estiją nepriklausomybės metinių proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį pasveikino Estijos Prezidentą Alarą Karisą ir visus Estijos gyventojus 106-ųjų nepriklausomybės metinių proga.

„Estija yra Lietuvos partnerė ir sąjungininkė, su kuria ir toliau dirbsime drauge siekdami strateginių tikslų, saugodami mums bendras laisvės ir demokratijos vertybes, užtikrindami Baltijos regiono saugumą bei  gerovę mūsų šalių piliečiams“, – sveikinime rašo Lietuvos vadovas, pabrėždamas, kad šalių bendradarbiavimas ir jo stiprinimas yra itin svarbus NATO, ES, Šiaurės ir Baltijos šaliu lygiu ir daugelyje kitų tarptautinių formatų.

„Jau du metus Ukrainos žmonės drąsiai kovoja su agresore Rusija už savo, taip pat ir už mūsų, laisvę. Didžiuojamės Lietuvos ir Estijos pavyzdžiais remiant Ukrainą – mūsų šalių teikiama karinės paramos dalis nuo bendrojo vidaus produkto lenkia visas likusias pasaulio valstybes. Esu visiškai tikras, kad išlaikysime tvirtą paramą Ukrainos gynybai iki pat jos pergalės“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Šalies vadovas  laiške taip pat pakvietė Estijos Prezidentą į Vilniuje balandžio mėnesį vyksiantį  Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimą. Pasak Prezidento, Trijų jūrų iniciatyva sukuria puikias galimybes gilinti regioninį ir transatlantinį bendradarbiavimą, skatina įgyvendinti bendrus infrastruktūros projektus ir greitinti regiono konvergenciją su ES bei prisideda prie viso regiono saugumo stiprinimo.

Estijos Nepriklausomybės dienos proga Lietuvos Prezidentas palinkėjo Estijai ir visiems jos žmonėms sėkmės, laimės, visapusiškos santarvės ir gerovės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-24 10:08
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal