Prezidentas Paryžiuje: skubi Vakarų karinė parama Ukrainai dabar yra svarbesnė nei bet kada

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienio vakarą Prancūzijos Prezidento kvietimu Paryžiuje dalyvavo tarptautinėje Europos vadovų konferencijoje, skirtoje aptarti būdus, kaip sustiprinti paramą Ukrainai.

„Prancūzijos Prezidento iniciatyva duoti papildomą politinį impulsą Vakarų paramai Ukrainai yra savalaikė ir reikalinga“, – po susitikimo sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad šie metai yra ypač svarbūs Ukrainos gynybai. Pasak šalies vadovo, susitikimo metu dominavo sutarimas, kad reikalingi ne pažadai, o konkrečios priemonės. „Mes žinome, ko reikia Ukrainai artimiausiu metu, o dar geriau – šiandien: amunicijos, oro gynybos, didesnių gamybos mastų beveik visose ginkluotės kategorijose. Karinė parama šiandien yra prioritetas“, – kalbėjo Prezidentas.

Prezidento teigimu, dabartinių valstybių įsipareigojimų nepakanka, reikia juos didinti. „Ilgesniu laikotarpiu turime galvoti, kaip efektyviau, kūrybiškiau ir kokybiškiau užtikrinti paramą. Susitikimo metu pabrėžiau, jog Lietuva nuosekliai remia Ukrainą ir yra viena iš labiausiai Ukrainą remiančių šalių pasaulyje“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovo žodžiais, mūsų šalies parama Ukrainai sudaro apie 1,82% Lietuvos BVP ir viršija 1 milijardą eurų, tačiau, deja, taip yra ne visur. „Turime dar plačiau komunikuoti ir akcentuoti sąjungininkų valstybėse, kodėl svarbu visiems aktyviai prisidėti prie Ukrainos pergalės“ , – pabrėžė Lietuvos vadovas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-02-26 22:51
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal