Prezidentas pasveikino „Švietimo kodo“ dalyvius

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį nuotoliniu būdu pasveikino Vytauto Didžiojo universitete Kaune vykstančio Lietuvos švietimo forumo „Švietimo kodas“ ir „Lietuvos mokytojo 2024“ apdovanojimų dalyvius.

„Džiaugiuosi, kad „Švietimo kodas“ kviečia mokyklų bendruomenes pastebėti, pripažinti ir įvertinti mokytojų profesionalumą bei lyderystę“, – sakė šalies vadovas, pabrėžęs, kad kiekvienas pedagogas ir mokyklos vadovas nusipelno didžiausios pagarbos už prisiimtą atsakomybę ugdyti ir šviesti Lietuvos jaunimą.

Pasak Prezidento, atsakingoms valstybės institucijoms tenka uždavinys užtikrinti tinkamas pedagogų darbo sąlygas ir orų atlyginimą. Lietuvos švietimo sistemai taip pat reikalingas tolesnis šalies universitetų įsitraukimas ruošiant mokytojus ir prisidedant prie jų profesinio tobulėjimo.

Šalies vadovas padėkojo „Švietimo kodo“ organizatoriams už aktyvias pastangas burti Lietuvos švietimo bendruomenę, taip pat megzti dialogą su verslo, mokslo ir politikos atstovais.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-01 11:31
Švietimas ir mokslas, Politika
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
komunikacija@prezidentas.lt

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal