Seimo delegacija 9-ajame Europos vietos savivaldos kongrese: pasidalins originaliu Lietuvos sprendimu užtikrinant Europos Sąjungos lėšas regionams

2024 m. kovo 4 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto delegacija – Domas Griškevičius, Audrius Petrošius ir Rita Tamašunienė – dalyvauja 9-ajame Europos vietos savivaldos kongrese „Decentralizacijos idėjos ateitis besikeičiančiame pasaulyje“.

Parlamentarė R. Tamašunienė pasisakys renginio diskusijoje „Kaip stiprinti vietos valdžias Europoje“. „Savivalda – tai „požiūris iš apačios“, kuris yra ypač svarbus didinant pasitikėjimą valstybe“, – pažymi Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė R. Tamašunienė.

Lenkijos mieste Mikolaikose vykstantis kongresas yra platforma, kurioje išrinktieji vietų ir regionų valdžių, parlamentų, verslo, akademinės bendruomenės ir nevyriausybinių organizacijų, atstovai aptaria bendras problemas, keičiasi idėjomis, patirtimi, reiškia vyriausybėms savo nuomonę, bendradarbiauja su nacionalinėmis ir tarptautinėmis organizacijomis ir kt.

Į 9-ąjį kongresą pakviesta per 2500 dalyvių, programoje – daugiau nei 150 diskusijų, dvi plenarinės sesijos, dirbtuvės, kt. Dalyviai diskutuos decentralizacijos procesų, investicijų į regionų plėtrą, merų vaidmens rūpinantis vietos gyventojų gerovės lygiu, didinant regionų patrauklumą, klausimais. Bus svarstomos idėjos, kaip paskirstyti Europos Sąjungos lėšas, siekiant tvarios regionų plėtros.

„Pasidalinsime originaliu Lietuvos sprendimu – įstatyme aiškiai nustatyti, kad ne mažiau 30 proc. Europos Sąjungos Sanglaudos paramos lėšų būtų skiriama regionų reikalams“, – sako Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė R. Tamašunienė.

Šis Kongresas yra unikali galimybė išgirsti įvairių sričių Europos valstybių atstovų balsą aktualijų klausimais, kuris gali būti naudingas priimant nacionalinius sprendimus.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2024-03-04 08:36
Savivalda, regionai, Politika
Kontaktinis asmuo