Prezidentas: esame pasirengę stiprinti strateginę partnerystę su Lenkija

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Lenkijos Ministru Pirmininku Donaldu Tusku.

Susitikime aptarti dvišaliai santykiai, ekonominis bendradarbiavimas, parama Ukrainai, gynybos ir saugumo aktualijos, taip pat situacija Lietuvos ir Lenkijos pasienyje.

„Esame artimi sąjungininkai ir strateginiai partneriai. Saugumo situacija reikalauja iš mūsų konsoliduotų pastangų. Lietuva yra pasirengusi išlaikyti ir stiprinti strateginę partnerystę su Lenkija užtikrinant regioninį saugumą, teikiant paramą Ukrainai, įgyvendinant bendras iniciatyvas saugumo ir gynybos pramonės plėtrai“, – sakė Prezidentas.

Lietuvos vadovas pabrėžė  vertinantis Lenkijos indėlį į mūsų regiono saugumą, dalyvavimą Baltijos šalių oro policijos misijoje, taip pat nuolatinę paramą Ukrainai ir demonstruojamą lyderystę išlaidų gynybai srityje.

Šalies vadovas išreiškė susirūpinimą dėl situacijos Lietuvos ir Lenkijos pasienyje. „Tikime Lenkijos valdžios institucijų gebėjimu surasti sprendimus, leisiančius ir toliau užtikrinti tinkamą prekių bei asmenų judėjimą Europos Sąjungos vidaus rinkoje“, – teigė Prezidentas.

Kalbėdamas apie paramą Ukrainai, Lietuvos vadovas pabrėžė, kad demokratinis pasaulis turi išlaikyti vienybę, susitelkimą bei tempą ir remti agresorės Rusijos užpultą šalį iki pergalės.

„Šiandien Ukrainai kaip niekad būtina sustiprinta ir ilgalaikė karinė parama. Privalome įgyvendinti savo įsipareigojimus pristatyti ukrainiečiams 1 mln. artilerijos šaudmenų. Turime stiprinti ES gynybos pramonę, sukurti reikiamus finansinius instrumentus jos vystymui bei amunicijos tiekimo Ukrainai užtikrinimui“, – kalbėjo Prezidentas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-04 16:28
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
Tomas Beržinskas
LR Prezidento patarėjas
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
869842231
tomas.berzinskas@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal