A. Armonaitė su įmonėmis „EPAM Systems“ ir IBM aptarė technologijų sektoriaus plėtrą Lietuvoje

Vizito JAV metu ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiko su technologijų bendrovių „EPAM Systems“ bei IBM atstovais ir aptarė tolesnius šių įmonių planus Lietuvoje.

„Informacinių ir ryšių technologijų (IRT) sektoriaus stiprinimas yra vienas iš mūsų prioritetų. Didžiųjų technologijų įmonių plėtra šalyje prisidėtų prie IRT sektoriaus ir visos inovacijų ekosistemos augimo bei didintų Lietuvos konkurencingumą pasauliniu mastu“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

A. Armonaitė susitikimo su „EPAM Systems“ vadovu Arkadijumi Dobkinu metu aptarė, kaip įmonės kompetencijos skaitmeninės inžinerijos, integruotų konsultacijų, debesijos paslaugų ir dirbtiniu intelektu grįstos transformacijos srityse galėtų prisidėti prie IRT sektoriaus augimo ir plėtros regione. Susitikimo metu buvo kalbėta ir apie įmonės veiklą bei planus Lietuvoje.

Skaitmeninių platformų inžinerijos ir programinės įrangos kūrimo paslaugų teikėja „EPAM Systems“ prieš kelerius metus įsteigė biurą Vilniuje. Įmonė sparčiai plėtėsi ir 2022 m. atidarė filialą Kaune. „EPAM Systems“ inžinerijos ir pristatymo centras Lietuvoje teikia verslo ir technologinės transformacijos paslaugas „Global 1000“ klientams visame pasaulyje.

Susitikime su IBM atstovais ministrė A. Armonaitė pristatė Lietuvos iniciatyvas stiprinant technologijų sektorių ir augančias kompetencijas kibernetinio saugumo, dirbtinio intelekto ir kitose IRT srityse. Ministrė akcentavo, kad puikiai išvystyta bei inovacijoms palanki infrastruktūra ir didelė aukštos kvalifikacijos specialistų pasiūla yra keletas iš pranašumų, kodėl technologijų įmonėms verta plėstis Lietuvoje.

Šiemet Silicio slėnyje buvo atidarytas inovacijų centras „InnoHub Lithuania“, kuris padės Lietuvos ir JAV technologijų įmonėms plėtoti ryšius ir bendradarbiauti kuriant inovatyvius produktus. JAV yra viena svarbiausių Lietuvos prekybos partnerių – 2023 m. abiejų šalių prekyba sudarė 4,76 mlrd. Eur. JAV investicijos Lietuvoje siekia 390,8 mln. Eur.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-06 13:35
Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Liudvikas Vilimas
Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas
Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
+37069138626
liudvikas.vilimas@eimin.lt
pasidalinti
atgal