Prezidentas Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariams: yra būdų spartinti ekonomikos augimą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda dalyvavo Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų iškilmingame metų apdovanojimų renginyje.

Savo kalboje šalies vadovas pabrėžė, kad ne kartą yra diskutavęs su Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovais apie mūsų šalies ekonomiką ir jai tenkančius iššūkius. Pasak Prezidento, nuolatinis kalbėjimas ir įsiklausymas vieniems į kitus, pagarbi diskusija ir racionalių sprendimų paieškos – tai brandžios demokratijos ir stabilios ekonomikos požymiai.

„Ar mūsų šalies ekonomika gali augti dar sparčiau? Tai tikrai įmanoma, bet dėl tokio tikslo mums visiems reikės pasistengti. Kol kas ekonominės projekcijos rodo, kad šiais ir artimiausiais metais mūsų ūkis augs, tačiau žemiau savo potencialių galimybių. Išliks produkcijos atotrūkis nuo potencialo. Laimei, žinome, ką reikia daryti – pirmiausia privalome išlaikyti proaktyvią ekonominę politiką, laiku reaguoti į besikeičiančią globalią situaciją“, – pabrėžė Prezidentas.

Valstybės vadovas teigė, kad būtina kuo greičiau judėti pirmyn, įgyvendinant naujas kreditavimo priemones verslui, taip pat mažinti žaliavinių produktų ir didinti šalyje pagamintų galutinių produktų eksportą, kuo sparčiau ir be didesnių stabtelėjimų kurti aukštesnės pridėtinės vertės ekonomiką, plėtoti infrastruktūrą. Prezidentas pastebėjo, kad dar nėra išsemtos administracinės naštos mažinimo galimybės, reikalingos sparčiai šalies verslo plėtrai.

Šalies vadovas taip pat akcentavo valstybės saugumą, būtinybę visomis išgalėmis remti Ukrainą bei patiems rimtai ir atsakingai ruoštis, kad užtikrintume prielaidas ilgalaikei taikai. „Ko tikrai nereikia daryti – tai užsiimti tuščiais gąsdinimais ir bauginimais. Baimė niekada nebuvo ir nebus produktyvi. Ko mums reikia – tai racionalaus apdairumo ir strateginio planavimo visose su nacionaliniu saugumu susijusiose srityse“, – pabrėžė Prezidentas.

Šalies vadovas pasveikino apdovanojimų laureatus ir laureates, palinkėjo toliau kartu kurti šalies ekonomikos ateitį.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-07 14:33
Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Justė Krančiukaitė
Komunikacijos grupės projektų vadovė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37062047651
juste.kranciukaite@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal