Prezidentas pasveikino Šiaurės Amerikos ir Lietuvos verslo forumo dalyvius

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda nuotoliniu būdu pasveikino Šiaurės Amerikos ir Lietuvos verslo forumo Niujorke (JAV) dalyvius.

Sveikinimo kalboje šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuva ir JAV yra artimos NATO sąjungininkės, kurios taip pat nuolat plėtoja ir stiprina ekonominius ryšius.

„Šis forumas suteikia unikalią galimybę įvertinti inovacijų ir technologinės transformacijos poveikį mūsų šalių ekonomikai“, – sakė Prezidentas.

Pasak šalies vadovo, Lietuva, jau sulaukusi pasaulinio pripažinimo informacinių ir finansų technologijų, lazerių, gyvybės mokslų srityse, siekia toliau plėsti savo potencialą, pasitelkdama dirbtinio intelekto (DI) galimybes.

Prezidentas taip pat pasinaudojo proga pakviesti Šiaurės Amerikos verslo bendruomenę aktyviai dalyvauti Trijų jūrų iniciatyvos verslo forume, kuris kartu su Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimu vyks Vilniuje balandžio 11 dieną.

„Pirmininkaudama Trijų jūrų iniciatyvai, Lietuva siekia atskleisti visą regiono potencialą“, – sakė šalies vadovas, pabrėžęs, kad verslo atstovų diskusijos Vilniuje palies nulinės taršos pramonės plėtros, naujų infrastruktūros projektų, taip pat Ukrainos atstatymo temas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-07 16:53
Politika, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
komunikacija@prezidentas.lt

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal