Prezidentas pasveikino Švediją tapus 32-ąja NATO nare

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasveikino Švedijos Premjerą Ulfą Kristerssoną ir visus Švedijos žmones tapus NATO nare.

„Džiaugiuosi, kad Švedijos kelias  į narystę  NATO jau baigtas – Švedijos ir visos euroatlantinės erdvės labui. Švedijos narystė NATO – puikus rezultatas ir visam Baltijos jūros regionui. Dabar esame saugesni ir stipresni“, – teigė Prezidentas.

Pasak Lietuvos Prezidento, norint sustiprinti Aljanso atgrasymo ir gynybos laikyseną Baltijos regione ir visame rytiniame flange, prireiks didelių konsolidavimo pastangų ir pabrėžė, kad svarbu pradėti galvoti apie Rusijos sulaikymo strategiją.

Prezidento teigimu, turime kuo greičiau įgyvendinti Vilniaus viršūnių susitikimo metu priimtus sprendimus bei pasiruošti liepos mėnesį Vašingtone vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui. „Aljansas privalo stiprėti visose dimensijose“, – pabrėžė šalies vadovas

„Vilniuje suderinti nauji gynybos planai turi būti įgyvendinami, kaip ir sprendimas dėl rotacinio oro gynybos modelio“ , – teigė šalies vadovas, pabrėždamas, kad du procentai BVP gynybos išlaidoms yra privalomi kiekvienai sąjungininkei, o rimtai žiūrėdami į savo gynybą, turėtume siekti dar daugiau.

Prezidentas akcentavo ir paramą Ukrainai. „Turime skubiai konsoliduoti visapusišką paramą Ukrainai. Iki pergalės“, – teigė šalies vadovas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-07 17:02
Tarptaut.santykiai, Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo
Justė Krančiukaitė
Komunikacijos grupės projektų vadovė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37062047651
juste.kranciukaite@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal