Kovo 11-ąją kviečiame apsilankyti Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje

Kovo 11-ąją kviečiame apsilankyti Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje

Kovo 11-oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Tai ir mūsų visų Lietuvos laisvės šventė. Laisvės, už kurią – savo ir mūsų visų Laisvę kovoja Ukraina. Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus darbuotojai šią dieną atveria duris visiems, kurie domisi Lietuvos istorija ir rūpi jos ateitis.

2024 m. kovo 11 d., pirmadienį, nuo 10 iki 17 val. – atvirų durų diena Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje (Aukų g. 2A, Vilnius).

Muziejus yra įsikūręs buvusiuose KGB rūmuose, kur penkiasdešimt metų buvo planuojami ir vykdomi sovietų nusikaltimai. Lankytojai galės apžiūrėti buvusį KGB vidaus kalėjimą;mirties nuosprendžių vykdymo patalpą,šiuolaikines ekspozicijas, supažindinančias su nepriklausomybės praradimu XX a. viduryje, sovietų valdžios represijomis, pasiaukojama ir atkaklia kova dėl nepriklausomybės atgavimo.

Apsilankę muziejuje, svečiai turės galimybę pamatyti Lietuvos Laisvės Lygos 45-osioms įkūrimo metinėms skirtą parodą „Lietuvos laisvės lyga – laisvės šauklys“. Ji pasakoja apie Lietuvos valstybingumo siekusią pogrindinę organizaciją, jos lyderius ir veiklą. Per visą Lygos gyvavimo laikotarpį idėjiniu lyderiu buvo rezistentas, politinis kalinys Antanas Terleckas (1928–2023). Į organizaciją taip pat aktyviai įsitraukė kiti okupacinio režimo pasipriešinime pasižymėję bendražygiai Vytautas Bogušis, Kęstutis Jokubynas, Julius Sasnauskas Romualdas Juozas Ragaišis, Jonas Volungevičius, Algirdas Statkevičius, Vladas Šakalys, Jonas Pratusevičius, Andrius Tučkus, Gintautas Terleckas, Kęstutis Subačius, Leonas Laurinskas ir kiti.

Taip pat visus kviečiame susipažinti su virtualia paroda:http://www.genocid.lt/muziejus/lt/3316/a/

Pranešimą paskelbė: Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-08 11:06
Kultūra
Renginio pradžia
2024-03-11, pirmadienis10:00
Renginio vieta
Aukų g.2A, Vilnius
Kontaktinis asmuo
Aldona Jakavonienė
vyresnioji patarėja komunikacijai
Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras
+370864591641
aldona.jakavoniene@genocid.lt
pasidalinti
atgal