Seime vyks konferencija „Ar amžius gali būti kliūtimi karjerai?“

Renginio tipas: Konferencija
Renginio data: trečiadienis, 2024 kovo 13
Renginio pradžia: 12:00
Renginio vieta: Konstitucijos salė (Seimo I r., III a.)

2024 m. kovo 8 d. pranešimas žiniasklaidai

Kovo 13 d., trečiadienį, 12 val. Seimo  Konstitucijos salėje (I rūmai) vyks konferencija „Ar amžius gali būti kliūtimi karjerai?“, kurią organizuoja Seimo narys Dainius Kepenis, Lietuvos mokslininkų sąjunga, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas, Lietuvos veiklios ilgaamžystės akademija, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

Konferencijos tikslas atkreipti įstatymų leidėjų bei visuomenės dėmesį į vyresnio amžiaus darbuotojų problemas darbo santykiuose, įvardinti problemas, susijusias su amžėjimu ir skatinti ieškoti kelių diskriminacijai pagal amžių šalinti.

„Ne paslaptis, kad spartus visuomenės senėjimas dažnai yra suvokiamas kaip grėsmė, nes požiūris į pensininką Lietuvoje eilę metų nekinta – pensininkai laikomi išlaikytiniais, o ne darbiniu potencialu. Ilgėjant pragyvenimo lygiui, didžioji dalis vyresnio amžiaus žmonių nori likti darbo rinkoje, tačiau vyrauja stereotipai, kad vyresnieji yra ligų maišeliai arba nėra geri  darbuotojai, neturi tam tikrų kompetencijų, tad durys į darbo rinką jiems lieka negrįžtamai užtrenktos. Esame ne tik senstanti, bet ir mažėjanti, pagal gimstamumą, tauta. Mažėjant darbingo amžiaus žmonių skaičiui, kyla klausimas – kas išlaikys vyresnio amžiaus žmonių skaičių? Trūkstant darbo jėgai, kviečiamės prašalaičius dirbti, tačiau neįvertiname, kad darbo rinką galime papildyti ir tais, kurie sugeba ir yra kupini noro  dirbti net ir suėjus pensiniam amžiui, tereikia tam sudaryti atitinkamas sąlygas“, – teigia Seimo narys D. Kepenis.

Programa

Renginys bus tiesiogiai transliuojama Seimo „YouTube“ paskyroje Atviras Seimas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2024-03-08 14:39
Politika
Renginio pradžia
2024-03-13, trečiadienis12:00
Renginio vieta
Konstitucijos salė (Seimo I r., III a.)
Kontaktinis asmuo
Seimo narys Dainius Kepenis