Prezidentas Ukmergėje pirmininkavo Nacionalinės visuotinės gynybos koordinavimo tarybos posėdžiui

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį, tęsdamas jau tradicinėmis tapusias darbo dienas regionuose, su komanda dirba Ukmergės rajone.

Ukmergėje Prezidentas pirmininkavo Nacionalinės visuotinės gynybos koordinavimo tarybos posėdžiui. Posėdyje buvo apžvelgtas Tarybos sprendimų dėl visuotinės gynybos plano įgyvendinimas, konkretus Tarybos narių įsitraukimas.

Taryba, Prezidento sudaryta iš skirtingų valstybės ir savivaldybių institucijų, ūkio subjektų, nevyriausybinių organizacijų bei pilietinės visuomenės atstovų, siekia visuotinio dalyvavimo rengiantis valstybės gynybai.

Įgalindama Valstybės gynybos plane įtvirtintą visuotinės gynybos principą, Taryba savo veiklos pradžioje visų pirma siekia daugiau aiškumo ir įsitraukimo – kad kiekvienas pilietis žinotų ir galėtų rasti savo vietą įgyvendinant pasirengimą valstybės gynybos užduočių vykdymui.

Posėdžio dalyviai aptarė valstybės rezervo resursų planavimą ir sudarymą, transporto infrastruktūros parengtį. Posėdyje buvo pristatytos Lietuvos Raudonojo kryžiaus inicijuotos pratybos nevyriausybinių organizacijų įsitraukimui ir sąveikai su valstybės gynyba stiprinimui, Lietuvos verslo konfederacijos narių apklausos dėl pramonės prisidėjimo prie gynybos užduočių galimybių rezultatai, Pasaulio lietuvių bendruomenės pateiktas diasporos įsitraukimo į visuotinę Lietuvos gynybą sumanymas.

Ukmergės rajono savivaldybės Administracijos direktorė Inga Pračkailė pristatė savivaldybės sumanymą dėl visuotinio gynybos principo įgyvendinimo Ukmergės rajone.

Prezidentas pažymėjo, kad valstybės institucijos, įsitraukusios į visuotinės gynybos principo įgyvendinimą, turėtų aktyviau siekti, kad verslo, nevyriausybinės organizacijos jungtųsi į bendrą pasirengimą valstybės gynimui.

Posėdyje dalyvavo Tarybos nariai: Lietuvos Nacionalinės nevyriausybinių organizacijų koalicijos direktorė Gaja Šavelė, Lietuvos Raudono kryžiaus generalinė direktorė Ingrida Damulienė, Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė, Lietuvos Šaulių sąjungos vadas Linas Idzelis, žurnalistas, visuomenininkas, gynybos ekspertas Edmundas Jakilaitis, karybos ekspertas, mokslininkas Deividas Šlekys, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis, Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, Lietuvos Prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė, laikinai einantis Lietuvos savivaldybių asociacijos direktoriaus pareigas Audrius Klišonis, Nacionalinio krizių valdymo centro vadovas Vilmantas Vitkauskas, Lietuvos kariuomenės atstovas Žilvinas Gaubys, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-03-08 15:25