Kvietimas žiniasklaidai: LSMU mokslininkai pristatys „išmanųjį“ muilą

Ar tinkamai nusiplovėte rankas? Dar visai neseniai šis klausimas buvo vienas kertinių ne vien rūpinantis asmenine higiena, bet ir saugant aplinkinius nuo sparčiai plitusio koronaviruso užkrato.

Rankų higiena tebėra aktuali – tačiau kasdienybėje sudėtinga įsitikinti, ar muilas ir tekantis vanduo nuo odos išties pašalino ligų sukėlėjus.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Farmacijos fakulteto mokslininkai sukūrė ypatingos sudėties skystą muilą, kuris išsyk parodytų, ar rankos nuplautos tikrai gerai.

Gaminys, kol kas pavadintas „išmaniuoju“ muilu – unikalus Lietuvoje ir Europoje, pagamintas iš ekologiškų žaliavų, tinka naudoti veganams.

Pasak LSMU profesorės Jurgos Bernatonienės, bendradarbiaujant su verslo įmone sukurtas muilas puikiausiai tiktų vaikams: juos švaros ir higienos įpročių galima mokyti patrauklia žaidybine forma.

Be to, naujasis gaminys bus nepakeičiamas visur, kur tik reikia ypatingos higienos: sveikatos priežiūros, maisto gamybos įmonėse.

Kaip veikia „išmanusis“ muilas, ką jis parodo – bus galima akivaizdžiai pamatyti kovo 12 d. 11 val. Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centre, 517 kab.

Norintieji turės progą muilą išbandyti ir patys. Kviečiame žiniasklaidos atstovus dalyvauti.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-08 15:37
Švietimas ir mokslas, Medicina, farmacija
Renginio pradžia
2024-03-12, antradienis11:00
Renginio pabaiga
2024-03-12
Renginio vieta
LSMU Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centras (Sukilėlių pr.13, Kaunas)
Kontaktinis asmuo
LSMU Komunikacijos tarnybos Vidinės ir išorinės komunikacijos skyriaus vadovas Tautvydas Bulvičius, tautvydas.bulvicius@lsmu.lt , tel. +37065908384


pasidalinti
atgal