Prezidentas Ukmergės rajone: aktyvios vietos bendruomenės kuria stiprią Lietuvą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį su komanda dirbo Ukmergės rajone. Šalies vadovas susitiko su Ukmergės rajono savivaldybės meru Dariumi Varnu ir jo komanda, iniciavo susitikimus su vietos bendruomenėmis.

Valstybės vadovas kartu su pirmąja ponia vizitą Ukmergėje pradėjo padėdami gėlių prie Lietuvos Nepriklausomybės paminklo.

Susitikime su Ukmergės rajono savivaldybės meru Dariumi Varnu Prezidentas aptarė regioninių kelių miestų ir miestelių teritorijose valdymo ir finansavimo perdavimą savivaldybėms, kelių tvarkybai skirtų lėšų trūkumą, Žaliojo kurso priemonių įgyvendinimą savivaldybėje, sveikatos paslaugų, tyrimų ir konsultacijų prieinamumą, įtraukiojo ugdymo įgyvendinimą rajone.

Prezidentas vizito metu aplankė dvidešimt metų skaičiuojančią Žemaitkiemio miestelio bendruomenę. Bendruomenė yra Prezidento inicijuoto projekto „Lietuvos galia“ aktyvi narė, organizuoja įvairius renginius, sporto varžybas, talkas. Taip pat prisideda prie miestelio puoselėjimo smulkiais infrastruktūros projektais.

„Kiekvieną kartą susitikęs su „Lietuvos galios“ iniciatyvomis, įsitikinu, kokie kūrybingi ir veiklūs yra mūsų tautiečiai, koks nuostabus žmonių gebėjimas įkvėpti vieniems kitus bendram veiksmui. Net maža bendruomenė, kurią galbūt dažnas nuvertintų, susitelkusi gali padaryti visiems mums reikšmingų pokyčių“, – susitikimo metu kalbėjo šalies vadovas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad „Lietuvos galia“ yra sambūris, kurio nariai yra svarbūs mūsų šalies kūrėjai, bei pažadėjo ir toliau siekti, kad bendruomenės Lietuvoje būtų girdimos ir turėtų kuo geresnes sąlygas veikti.

„Jūsų bendruomenė ir jos iniciatyvos stiprina ne tik jus –  stiprina visą Lietuvą. Net Žemaitkiemio istorija, paženklinta unikalaus gamtos reiškinio – meteoritų, simbolizuoja jūsų išskirtinumą ir stiprybę“, – kalbėjo Prezidentas.

Prezidentas Ukmergėje taip pat pirmininkavo Nacionalinei visuotinės gynybos koordinavimo tarybai, darbo dienos pabaigoje susitiko su Ukmergės rajono bendruomene.

„Lietuvos galia“ – Prezidento Gitano Nausėdos pilietinė iniciatyva, kurios tikslas – skatinti visuomenę įsitraukti į valstybės gyvenimą ir stiprinti pilietinę galią. Projektas kviečia nevyriausybines organizacijas, bendruomenes ir aktyvius piliečius prisijungti prie „Lietuvos galios“ bendruomenės registruojant savo pilietines iniciatyvas interneto platformoje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-08 18:34
Savivalda, regionai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
sofija.godliauskiene@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal