Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimo žodis Seimo pavasario sesijos pradžios proga

Gerbiami Seimo nariai,

sveikinu Jus susirinkusius į Seimo pavasario sesiją.

Geopolitinis kontekstas ir toliau ryškiomis spalvomis atsispindės mūsų kasdieniame gyvenime, o taip pat, neišvengiamai, ir Seimo darbuose. Diskusijos dėl Šalies, Regiono ir Pasaulio saugumo, bei atitinkamų sprendimų paieškos ir toliau išliks mūsų darbo leitmotyvas.

Girdžiu ir sveikinu Seimo apsisprendimą skirti šiems klausimams deramą dėmesį. Tikiuosi, pavasario sesija bus darbinga, o klausimų turinys nepaskęs politinių agitacijų triukšme.

Kartu kviečiu nepamiršti, kad šalies saugumas užtikrinamas ne tik kietomis atgrasymo priemonėmis, bet taip pat grindžiamas piliečių noru ir pasirengimu ginti savo laisvę.

Todėl dėmesys socialinei atskirčiai, oriai senatvei, įtraukiančiam ir kokybiškam švietimui bei ilgą laiką deramo dėmesio nesulaukusioms sritims, tokioms kaip susisiekimo infrastruktūra, turi taip pat išlikti mūsų dėmesio centre.

Kaip ir kiekvienos sesijos metu, Seimui teiksiu įstatymo projektus, susijusius su socialine atskirtimi, teisingumu ir saugumu, sisteminiais sprendimais dėl kelių. Nuoširdžiai tikiuosi Jūsų palaikymo ir diskusijos šiais klausimais.

Visi galime turėti išsiskiriančių nuomonių ir pozicijų, tačiau kol dirbsime dėl Lietuvos žmonių, sprendimų rasime net ir sunkiausias klausimais.

Sesija nebus lengva, o artėjantys treji rinkimai neišvengiamai atsilieps diskusijų retorikai. Todėl susitelkimas, konstruktyvumas ir politinė išmintis turi būti mūsų palydovai.

Linkiu prasmingų darbų ir svarbių sprendimų!

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-10 11:24
Politika, Kiti pranešimai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
sofija.godliauskiene@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal