Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimas šalies žmonėms Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga

Mieli Lietuvos žmonės,

Kovo 11-oji – didinga data ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio XX a. istorijoje. Šimtmečiais atkakliai gynusi savo nepriklausomybę, Lietuva pirmoji iš sovietų okupuotų tautų pakilo apginti savo žmogiškojo orumo ir laisvės.

Prieš 34-erius metus ne tik okupantams, bet ir visam pasauliui drąsiai paskelbėme: „Nuo šiol Lietuva vėl yra nepriklausoma valstybė“!

Mūsų laisvės žygis grąžino Lietuvą į demokratinį Vakarų pasaulį ir esmingai prisidėjo prie naujo istorinio laikotarpio pradžios.

Atgimimo karta niekada nepamirš, kad didžiausia mūsų galia, padėjusi mums pakeisti Lietuvos ir viso pasaulio veidą, buvo tautos vienybė. Kad ir kiek priešas stengėsi mus sukiršinti tarpusavyje, pasiekė tik priešingo rezultato. Mes buvome orūs, susitelkę bendram reikalui. Nusiteikę stiprinti vienas kitą. Asmeniškai įsipareigoję tam, kad Nepriklausoma Lietuva būtų visų ir visiems.

Žengdami laisvės keliu, nepraraskime Sąjūdžio išminties ir ramybės. Juk šiai kartai tenka ne mažiau svarbi istorinė misija – laisvę išsaugoti. Telkime bendraminčius, stiprinkime savo šalį ir skubėkime į pagalbą tiems, kam jos labiausiai reikia. Tik bendromis jėgomis galime sukurti svajonių Lietuvą.

Su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena Jus visus!

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-11 07:00
Kiti pranešimai
Kontaktinis asmuo
Justė Krančiukaitė
Komunikacijos grupės projektų vadovė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37062047651
juste.kranciukaite@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal