Prezidentas Paryžiuje atidarė Lietuvos vardo skverą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su darbo vizitu lankosi Prancūzijoje. Šalies vadovas trečiadienį atidarė Lietuvos vardo skverą Paryžiuje.

Prezidentas savo kalboje pabrėžė, kad „Lietuvos sodais“ pavadintas skveras Paryžiuje atidaromas ypatingoje vietoje – netoli istorinio pastato, kuriame iki pat 1940-ųjų veikė nepriklausomos Lietuvos valstybės atstovybė. G. Nausėda atkreipė dėmesį, kad šio pastato fasadas ir šiandien yra paženklintas Gediminaičių stulpais bei pasakoja apie tikrąją jo istoriją. Šalies vadovas dėkojo Prancūzijai, niekada nepripažinusiai Lietuvos okupacijos.

„Būtent čia, netoliese, Prancūzijos nacionaliniame banke, visą okupacijos laikotarpį buvo saugomas Lietuvos auksas, galiausiai grąžintas mūsų šaliai, atgavusiai nepriklausomybę. Šiandien džiaugiuosi galėdamas pasakyti, kad ši vieta, nuo šiol turėsianti „Lietuvos sodų“ pavadinimą, į miestiečius ir Paryžiaus svečius kreipiasi laisvės kalba“, – atidarymo renginyje kalbėjo Prezidentas.

Šalies vadovas teigė, kad šiais metais Prancūzijoje vyksiantis Lietuvos sezonas atneš daugiau Lietuvos į Prancūziją ir suartins abi šalis. Lietuvos Prezidentas dėkojo Prancūzijos Prezidentui už galimybę Prancūzijoje atskleisti lietuviškąją kūriniją, o Lietuvoje – dar geriau pažinti prancūziškąją kultūrą. Pasak G. Nausėdos šie draugiškumo ženklai liudija, kad Lietuvos ir Prancūzijos ryšiai – tvirti ir nesutraukomi.

„Lietuvos sodai“ yra įsikūrę Paryžiaus 17-ajame rajone. Jie inauguruoti Lietuvos sezono Prancūzijoje proga.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-12 19:25
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
Justė Krančiukaitė
Komunikacijos grupės projektų vadovė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37062047651
juste.kranciukaite@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal