Prezidentas Prancūzijoje: turime gaminti amuniciją ir ginkluotę daug didesniais kiekiais ir didesniu greičiu

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda tęsia vizitą Paryžiuje. Trečiadienį šalies vadovas atidarė dvišalį Lietuvos ir Prancūzijos gynybos pramonės forumą Paryžiuje.

Kreipdamasis į forumo dalyvius, Lietuvos vadovas pabrėžė, kad Ukrainoje vykstantis karas nėra tik Rusijos karas prieš Ukrainą. Pasak Prezidento, Vladimiro Putino tikslas – sužlugdyti Europą, o JAV priversti atsitraukti iš globalios lyderystės pozicijų.

„Laikas – labai svarbus. V. Putinas tvirtai veda Rusiją karo keliu – ekspansija ir agresija nesustos, jei jų nesustabdysime. Privalome Rusiją sustabdyti už savo sienų“, – renginyje kalbėjo šalies vadovas.

Prezidentas akcentavo, kad dabar svarbiausi Europos prioritetai turėtų būti pagalba Ukrainai siekiant pergalės ir investicijų į savo saugumą ir gynybą didinimas.

„Turime gaminti amuniciją ir ginkluotę daug didesniais kiekiais ir didesniu greičiu, taip pat perskirstyti pristatymo prioritetus Ukrainai ir Europos sąjungininkams. Tai nėra tik pagalba Ukrainai. Tai investicija į mūsų pačių saugumą ir savo ateitį“, – kalbėjo šalies vadovas.

Prezidento teigimu, norint išnaudoti bendrą Europos gynybos pramonės potencialą, reikia intensyvesnio bendradarbiavimo tarp šalių. Šalies vadovas pabrėžė, kad prie spartaus Lietuvos gynybos pramonės augimo prisideda politinė parama, rengiami teisės aktų pakeitimai, kuriamos naujos finansinės priemonės. Lietuva jau dabar gali pasiūlyti aukščiausios klasės inovatyvių technologinių sprendimų, o ateityje sieks dar spartesnės modernizacijos ir gynybos sektoriaus pažangos.

Prezidentas akcentavo, kad dabartinėje saugumo situacijoje bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Prancūzijos gynybos sektoriaus įmonių – itin svarbus ir vertingas. Šalies vadovas ragino forumo dalyvius megzti ilgalaikes partnerystes ir bendradarbiaujant prisidėti prie Europos saugumo ir atsparumo išorės grėsmėms.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-13 12:26
Politika, Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
Tel. +370 706 64018

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal