Prezidentas Paryžiuje atidengė lentelę Žakui Lipšicui – skulptoriui iš Lietuvos

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda tęsia vizitą Paryžiuje. Trečiadienį Lietuvos vadovas dalyvavo vieno žymiausių kubizmo atstovų skulptūroje, litvako Žako Lipšico (Jacques Lipchitz), atnaujintos lentelės atidengimo ceremonijoje Bulonėje-Bijankūre.

Prezidentas ceremonijoje pabrėžė, kad Ž. Lipšicas, nors ilgą laiką gyveno ir kūrė Paryžiuje, niekada nepamiršo Vilniaus, Lietuvos ir lietuvių menininkų, kuriuos laiškuose vadino „mielais kraštiečiais“, o ištrūkusius į Vakarus – globojo ir rėmė.

„Šiandien dėkingi prisimename Ž. Lipšicą, kaip „skulptorių iš Lietuvos“. Didį menininką, kuris atsispyrė nuo savo šaknų, nuo meilės Lietuvai ir lietuvių liaudies menui, kad visai žmonijai sukurtų laikui nepavaldžius šedevrus“, – kalbėjo Prezidentas.

Šalies vadovas Lietuvos sezono Prancūzijoje proga linkėjo, kad Ž. Lipšico kūrybos kelias, vedantis nuo lietuviškos kryždirbystės iki naujųjų pasaulinio meno formų, dar ilgai būtų įkvėpimo šaltinis visiems Lietuvos kūrėjams.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-13 18:06
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
Justė Krančiukaitė
Komunikacijos grupės projektų vadovė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37062047651
juste.kranciukaite@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal