Seimas patvirtino pavasario sesijos darbus: pagrindinis dėmesys bus skiriamas saugumui

2024 m. kovo 14 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Šiandien Seimas patvirtino Seimo VIII (pavasario) sesijos darbų programą, kurioje didžiausią dėmesį planuojama skirti saugumui. Už tai numatantį Seimo nutarimą balsavo 89 Seimo nariai, prieš – 13, susilaikė 13 parlamentarų.

Pavasario sesijos darbų programoje – daugiau kaip 430 teisės aktų projektų (be lydimųjų). Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 89, Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda – 7, Seimo nariai (frakcijos) – 228 teisės aktų projektus. Dalis į darbų programą įrašytų projektų jau yra pateikti ankstesnėse sesijose ir bus tęsiamas tolesnis jų svarstymas.

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen yra pažymėjusi, kad ir ši pavasario sesija vyksta neslopstant įtampoms regione bei pasaulyje. „Seimo sesijoje daugiausia dėmesio bus skiriama būtent bendram saugumui užtikrinti – sprendžiami tiek nacionalinio, tiek ekonominio, tiek socialinio saugumo klausimai. Privalėsime rasti sprendimus gynybos biudžetui didinti, socialiai jautriausių grupių pajamoms užtikrinti ir ekonomikai stiprinti. Skatinti pasitikėjimą ir nekelti nereikalingų įtampų“, – apie sesijos darbus yra sakiusi Seimo vadovė.

Tarp aktualių sesijos darbų be krašto apsaugos stiprinimo ir jos finansavimo didinimo, taip pat numatomos iniciatyvos, susijusios su ribojamųjų priemonių valstybėms agresorėms pratęsimu, energetinės nepriklausomybės stiprinimu, vaiko teisių apsaugos gerinimu, pensinio pobūdžio išmokų sistemos pertvarka, pensijų kaupimo tvarkos tikslinimu, lošimų sektoriaus reguliavimo tobulinimu ir kt.

Pavasario sesijos metu Seimas išklausys Respublikos Prezidento metinį pranešimą, bus pateikta Vyriausybės 2023 m. veiklos ataskaita.

Išsamesnė informacija apie VIII (pavasario) sesijos darbus skelbiama Seimo svetainėje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
2024-03-14 16:15
Politika
Kontaktinis asmuo