Seime vyks konferencija, skirta aptarti naujos demokratinės Baltarusijos pagrindinių įstatymų koncepcijas

Renginio tipas: Konferencija
Renginio data: penktadienis, 2024 kovo 15
Renginio pradžia: 09:00
Renginio vieta: Konstitucijos salė (Seimo I r., III a.)

2024 m. kovo 14 d. pranešimas žiniasklaidai

Kovo 15 d., penktadienį, 9 val. Seimo  Konstitucijos salėje (I rūmai) vyks konferencija „Ilgalaikė ateities investicija į demokratinę Baltarusiją: svarbiausios reformos strategijos“. Konferencijos globėjas Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis.

Pastaruosius dvejus metus Baltarusijos demokratijos puoselėtojai, pasitelkdami įvairius ekspertus ir pilietinės visuomenės grupes, rengė naujos Konstitucijos projektą ateities demokratinei Baltarusijai. Po šio etapo jie susirinko į kelias darbo grupes, kad numatytų ir toliau kurtų bendrą būsimų demokratinės politikos reformų viziją.

Šis renginys – unikali proga pamatyti demokratijos puoselėtojų pažangą, padarytą rengiant būsimas strategines koncepcijas ir planus, susijusius su esminiais demokratinės konstitucinės sistemos kūrimo aspektais (būsimomis prezidento, vyriausybės, vietos savivaldos ir kitų demokratinei valstybei svarbių institucijų funkcijomis). Konferencijos diskusijoje dalyvaus dokumentų rengėjai ir autoriai, demokratinio judėjimo atstovai iš politinių ir pilietinių grupių, nacionalinės ir tarptautinės teisės ekspertai ir praktikai, kurie aptars svarstymus Baltarusijai, remdamiesi tarptautinės gerosios praktikos pavyzdžiais.

Programa (anglų kalba)

 

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-14 16:26
Tarptaut.santykiai, Politika
Renginio pradžia
2024-03-15, penktadienis09:00
Renginio vieta
Konstitucijos salė (Seimo I r., III a.)
Kontaktinis asmuo
Seimo Užsienio reikalų komiteto biuro vedėjas

Evaldas Zelenka, tel. (+370 5) 209 6798,  el. p. evaldas.zelenka@lrs.lt
pasidalinti
atgal