AB Akola group investuoja į perspektyvų Lietuvos gėrimų startuolį

Kovo 14 d. AB Akola group pasirašė susitarimą su populiarių gėrimų startuoliu UAB „OMG Bubble Tea“ dėl 1,9 mln. eurų investicijos. AB Akola group įsigis startuolio mažumos akcijų paketą ir gaus vietą jo valdyboje.

UAB „OMG Bubble Tea“ yra 2022 metais įkurtas sparčiai augantis natūralios burbulinės arbatos gamintojas, eksportuojantis apie 95 proc. produkcijos į Prancūziją, Vokietiją, Didžiąją Britaniją, Austriją ir kitas šalis. Įmonėje, kurios gamybinė bazė yra Panevėžyje, dirba 143 darbuotojai.

OMG Bubble Tea“ yra augantis startuolis, per metus keletą kartų padidinęs gamybą ir pajamas. Įmonės vadovybė ir komanda yra energingi, gamybiniai procesai baigiami sureguliuoti, padarytas įdirbis pardavimų srityje, jis leis toliau sėkmingai plėstis. 2024 ir 2025 metais numatytas eksponentinis startuolio augimas – kartais, o ne procentais. Pati pasaulinė burbulinės arbatos rinka, 2022 metais siekusi 3 mlrd. JAV dolerių, ekspertų manymu, iki 2032 metų augs kasmet po 6,3 proc., o Europos rinka kasmet didės po 8 proc., tad startuolio perspektyva daug žadanti,“ – sako AB Akola group finansų direktorius Mažvydas Šileika.

Pasak jo, investicija startuoliui leis plėstis dar didesniu tempu, o AB Akola group, gavusi vietą įmonės valdyboje, sustiprins įmonės valdymą.

Planuoju dalyvauti įmonės valdybos veikloje, tad iš arti matysime, kaip sekasi įgyvendinti ambicingus planus. Tikime, kad tai naudinga mums investicija, nes gėrimų suvartojimas pasaulyje auga, ypač tarp jaunimo, ir perspektyvos šioje srityje didelės. Savo veiklos strategijoje esame numatę didinti maisto produktų svorį bendroje įmonių grupės veikloje, taip auginant bendrą grupės pelningumą ir vertę. Investuojame ne tik į gamybos pajėgumų didinimą – ieškome nedidelių augančių gamintojų. Tai tikrai ne paskutinė mūsų investicija į gėrimų gamybos startuolius,“ – sako M. Šileika.

Pasak UAB „OMG Bubble Tea“ direktoriaus Jono Karoso, įmonei pavyko suformuoti labai stiprią komandą, užsitikrinti žaliavų tiekimą ir geras pozicijas tam tikruose prekybos tinkluose užsienyje.

Mūsų produktas orientuotas į vaikus ir jaunimą, tai – geras emocijas sukeliantis produktas. Pasaulinės tendencijos rodo paklausos augimą, tad ir mes norime jomis pasinaudoti, išplėsti apimtis. Pradžia, kaip ir bet kurioje gamyboje, nebuvo lengva, tačiau nuo pat įmonės įkūrimo pradžios augame labai sparčiu tempu. Akola group investicija leis tą tempą dar labiau padidinti,“– sako J. Karosas.

Tai – jau antroji AB Akola group investicija į startuolius. Prieš kelerius metus grupė investavo į išmanaus ūkininkavimo programėlę sukūrusį startuolį „Geoface“, o vėliau įsigijo visą jo akcijų paketą.

Apie AB Akola group

AB Akola group valdo didžiausią Baltijos šalių žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupę, kurioje dirba 4,9 tūkst. darbuotojų. Grupė vykdo veiklą visoje maisto produktų gamybos grandinėje „nuo lauko iki stalo“: gamina, ruošia ir parduoda žemės ūkio ir maisto produktus, taip pat tiekia prekes bei teikia paslaugas žemdirbiams. Grupės finansiniai metai prasideda liepos mėnesį, jos pastarųjų finansinių metų pajamos buvo beveik 2 mlrd. eurų. Šiuo metu grupė Lietuvoje stato greito paruošimo produktų gamyklą Alytuje, džiūvėsėlių fabriką Kėdainiuose ir biodujų jėgainę Šakių rajone, taip pat sertifikuotų sėklų fabriką Latvijoje.

Daugiau informacijos:

Mažvydas Šileika

AB Akola group Finansų direktorius

Mob. 0 619 19 403

E. p. m.sileika@akolagroup.lt

Pranešimą paskelbė: KPMS ir partneriai
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-15 08:34
Maisto pramonė, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo

Ieva Šimkūnaitė-Jansonienė
KPMS
Public relations/Public affairs
Tel: +3705 2624214
ieva@kpms.lt
www.kpms-pr.eu/
Prisegti failai
pasidalinti
atgal