Dabartinė Lietuvos situacija skaitmenizuojant miškų informaciją bei sprendimų priėmimą ir kas laukia ateityje (“The current LT situation in Forest digitalization process, decision management and what is expected in the future")

Renginio tipas: Apskritojo stalo diskusija
Renginio data: pirmadienis, 2024 kovo 18
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: pirmadienis, 2024 kovo 18
Renginio vieta: Valstybinė miškų tarnyba

Kovo 18 d. nuo 10 val. Valstybinėje miškų tarnyboje vyks projekto „FOREST 4.0 Creation of the Centre of Excellence in Smart Forestry“ („Teaming for Excellence (HORIZONWIDERA-2022-ACCESS-01-two-stage)“ suinteresuotų grupių susitikimas. Jo metu vyks apskritojo stalo diskusija tema "Dabartinė Lietuvos situacija skaitmenizuojant miškų informaciją bei sprendimų priėmimą ir kas laukia ateityje" (“The current LT situation in Forest digitalization process, decision management and what is expected in the future”).

Vytauto Didžiojo universitetas kartu su pažangiais partneriais – Linnaeus universitetu (Švedija), Kauno technologijos universitetu (KTU) bei Art21 ir AgriFood įmonėmis kurs su miškais susijusių dirbtinio intelekto (DI) ir daiktų interneto (IoT) technologijų kompetencijos centrą (CoE). Taip bus siekiama skatinti inovatyvius, duomenimis pagrįstus miškininkystės valdymo sprendimus visoje vertės grandinėje: nuo miško išteklių valdymo iki galutinio produkto patekimo į rinką.

Renginio metu bus kalbama apie miško skaitmeninimo problemas ar iššūkius, apie tai, kokiomis formomis ir temomis būtų poreikis bendradarbiauti ateityje su kuriamu Forest 4.0 ekscelencijos centru.

Renginio metu išgirsime tiek apie Lietuvos, tiek apie Švedijos situaciją miškų informacijos skaitmeninimo srityje ir ateities perspektyvas.

Renginio kalba – anglų k.

Apskritojo stalo diskusiją moderuos Forest 4.0 koordinatorius prof. Tomas Krilavičius ir prof. Gintautas Mozgeris.

Nuoroda prisijungti: https://tinyurl.com/2x6uny3k

Pranešimą paskelbė: Valstybinė miškų tarnyba
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-14 15:32
ITT, Gamta, aplinkosauga
Renginio pradžia
2024-03-18, pirmadienis10:00
Renginio pabaiga
2024-03-18
Renginio vieta
Valstybinė miškų tarnyba
Kontaktinis asmuo
Ūdrys Staselka
Viešųjų ryšių specialistas
Valstybinė miškų tarnyba
+37064410861
udrys.staselka@amvmt.lt
pasidalinti
atgal