Prezidentas pasveikino Airiją Šventojo Patriko dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį pasveikino Airijos Prezidentą Michaelį D. Higginsą ir visus Airijos žmones nacionalinės šventės – Šventojo Patriko dienos proga.

„Vertinu draugiškus dvišalius santykius tarp mūsų šalių. Šiemet švenčiame Lietuvai svarbią sukaktį – įstojimo į Europos Sąjungą dvidešimtmetį. Labai džiugu, kad Airija, tuo metu pirmininkavusi ES Tarybai, tapo reikšminga šio įvykio liudininke. Todėl artėjantis Airijos – Lietuvos – Graikijos trio pirmininkavimas ES bus ne tik simboliškas, bet ir labai svarbus šiandieniniame ES plėtros kontekste. Tvirtai tikiu, kad dirbdami kartu dėsime visas reikalingas pastangas siekiant Ukrainos, Moldovos ir kitų šalių kandidačių narystės Europos Sąjungoje“, - rašoma Lietuvos vadovo sveikinime.

Prezidentas pabrėžė, jog Airijos sprendimas niekada nepripažinti Lietuvos okupacijos ir aneksijos yra puikus abiejų valstybių bendrystės ir vertybinės laikysenos pavyzdys. „Neginčijamo vertybinio tvirtumo būtinybė akivaizdi ir šiandien. Rusijai jau daugiau nei du metus tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, negalime pailsti teikdami visokeriopą būtiną paramą Ukrainai iki pat jos pergalės“, - pabrėžė šalies vadovas.

Prezidentas taip pat pasidžiaugė, jog Lietuva ir Airija sėkmingai bendradarbiauja kultūros, švietimo, mokslo ir ekonomikos srityse, taip pat turi daug potencialo vystyti partnerystes gyvybės mokslų, finansinių technologijų, turizmo srityse.

Nacionalinės šventės proga Lietuvos vadovas Airijai ir visiems jos  žmonėms palinkėjo sėkmės ir ilgų klestėjimo metų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-17 08:00
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
Justė Krančiukaitė
Komunikacijos grupės projektų vadovė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37062047651
juste.kranciukaite@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal