Dirbtinis intelektas ir autorių teisės – rengiamas forumas šių sričių sąveikai aptarti

Renginio tipas: Diskusija
Renginio data: antradienis, 2024 kovo 26
Renginio pradžia: 09:00
Renginio vieta: Nacionalinė dailės galerija (Konstitucijos pr. 22)

Kovo 26 d. 9–12 val. programa „Kurk Lietuvai“ kartu su Kultūros ministerija kviečia į forumą „Teisė į atlygį: kai susitinka dirbtinis intelektas ir autorių teisės“. Renginys vyks Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius).

Dirbtinio intelekto (DI) ir autorių teisių sankirta šiuo metu yra tarsi pilkoji zona, kurioje klausimų kol kas yra daugiau negu atsakymų. DI mokymams reikalingi milžiniški kiekiai duomenų. Dalis jų – autorių teise saugomas turinys, kuris neatsiklausiant, neinformuojant autorių teisių turėtojų irgi yra naudojamas DI mokymams. Forume bus diskutuojama, ar tai etiška, ar visais atvejais galima taikyti teksto ir duomenų gavybos išimtį, ar kūrėjai turi teisę į atlygį, kodėl Lietuvai reikia lietuviško DI įrankio ir kaip užtikrinti, kad jis būtų kokybiškas.

„Kurk Lietuvai“ projektų vadovė Agnė Mikštienė ir Kultūros ministerija kviečia kartu ieškoti atsakymų į šiuos bei kitus su kūryba ir autorių teisėmis susijusius klausimus, prisijungti prie diskusijų ir sprendimų paieškų šiomis temomis.

Forume dalyvaus kūrėjai, akademinio pasaulio atstovai, aukštųjų technologijų, autorių ir gretutinių teisių specialistai.

Norint dalyvauti renginyje, būtina registracija.

Forumas taip pat bus transliuojamas Kultūros ministerijos „Facebook“ paskyroje.

Išsamiau apie renginio programą ir dalyvius.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-18 09:43
Kultūra, ITT
Renginio pradžia
2024-03-26, antradienis09:00
Renginio vieta
Nacionalinė dailės galerija (Konstitucijos pr. 22)
Kontaktinis asmuo
Agnė Mikštienė
„Kurk Lietuvai“ projektų vadovė
agne.mikstiene@kurklt.lt



pasidalinti
atgal