„Addere“ įsigijo viešbutį Vilniuje, kuriame planuoja įrengti antruosius į asmenį orientuotos slaugos namus

UAB „Addere“, valdanti slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninę „Addere Care“ Trakuose, skelbia apie naują sandorį, kuris padės spręsti sergančių žmonių slaugos prieinamumo problemą Lietuvoje. Iš UAB „Unimodus“, kuri priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus Group“,   įmonė įsigijo Vilniuje esantį viešbutį „Ibis Styles“. Jį ketina rekonstruoti į patrauklius slaugos ir ilgalaikės priežiūros namus.

„Džiaugiamės, kad per trejus slaugos namų Trakuose veiklos metus mums pavyko pelnyti žmonių ir valstybinių institucijų pasitikėjimą. Šiuo metu slaugos ir ilgalaikės priežiūros paslaugų Lietuvoje trūksta. Norinčiųjų patekti į „Addere Care“ yra daugiau nei galime priimti. Todėl nutarėme veiklą plėsti ir paslaugas padaryti labiau prieinamas tiems žmonėms, kuriems jų labiausiai reikia“, – sako UAB „Addere“ direktorė Kristina Judinė.    

Įmonė siekia ne tik plėsti lovų skaičių, bet ir keisti slaugos kultūrą Lietuvoje. „Addere“ glaudžiai bendradarbiauja su Švedijos slaugos ekspertais, Švedijos karalienės Silvijos įsteigtomis švietėjiškomis organizacijomis, paslaugas grindžia švediška slaugos filosofija, kur svarbiausia – slaugomo žmogaus ne tik kūno, bet ir  psichologinių bei dvasinių poreikių visuma. Įmonės steigėja ir direktorė K. Judinė atkreipia dėmesį, kad slaugant žmones išskirtinis dėmesys skiriamas tam, kas bene labiausiai pasiteisino jų slaugos modelyje – sielovadai ir meno terapijoms.

Anot „Modus Group“ valdybos nario Oleg Martyniuk, žingsnis parduoti viešbučio pastatą yra ilgalaikės „Modus Group“ strategijos dalis susitelkti į pagrindines veiklos sritis, o nepagrindinių – kaip nekilnojamojo turto sritis – palaipsniui atsisakyti. „Nors daugiau nei dešimtmetį veikusio viešbučio „Ibis Styles“ pastarųjų metų rezultatai sėkmingai augo, priimtas sprendimas šios veiklos atsisakyti leis daugiau dėmesio skirti prioritetiniams veiklos segmentams. Dalis iš šio sandorio gautų lėšų bus nukreiptos į „Modus Group“ verslų plėtrą”, – teigia O. Martyniuk. 

Naujuose slaugos namuose Minsko plente Vilniuje, ketinama įrengti patogius vienviečius ir dviviečius kambarius ramybę vertinantiems žmonėms. Čia bus slaugomi demencija ir Alzheimerio liga sergantys žmonės, teikiama paliatyvi priežiūra, pritaikant geriausias Švedijos paliatyvios į asmenį orientuotos slaugos praktikas, bei kitos ilgalaikės priežiūros paslaugos.

Planuojama, kad duris naujoji įstaiga atvers dar šių metų pabaigoje. Joje ketinama sukurti apie 160 darbo vietų. Jos bus pasiūlytos ir daugeliui šiuo metu viešbutyje „Ibis Styles“ dirbančių žmonių.

„Slauga yra ypatingai žmogiškiesiems resursams imli veikla. Ten, kur mes ateiname, ne tik sukuriame darbo vietas, bet ir sudarome sąlygas kvalifikacijos neturintiems žmonėms tapti  medicinos darbuotojais – esame įsteigę slaugytojų padėjėjų mokyklą, kurioje visi norintys gali mokytis ir įgyti kvalifikaciją. Savo darbuotojams sudarome sąlygas mokytis darbo metu, jų studijas apmokame. Nemokamai mūsų darbuotojai gali įgyti ir Skandinavijos šalyse itin vertinamus „Silviahemmet“ slaugos sertifikatus“, – sako K.Judinė. 

Pagrindinis „Addere“ verslo partneris – valstybė. Todėl paslaugas šios įmonės slaugos namuose iki 120 dienų per metus kompensuoja Ligonių kasa. „Mes dėkingi už pasitikėjimą valstybei atstovaujančioms institucijoms, Vilniaus miesto ir kitoms savivaldybėms. Esame pasiruošę ir toliau glaudžiai dirbti išvien dėl to, kad Lietuvos žmonėms būtų prieinama kokybiška slauga, padedanti išsaugoti asmens orumą iki pat jo dienų pabaigos“, – sako K. Judinė.    

Prognozuojama, kad 2030 m. beveik trečdalį (28,9 proc.) Lietuvos gyventojų sudarys 60 metų ir vyresni žmonės. Visuomenei sparčiai senstant itin daugėja ir demencija bei Alzheimerio liga sergančių žmonių – Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, šiuo metu demenciją turi beveik 55 mln. pasaulio žmonių, iki 2030 m. šis skaičius išaugs iki 82 mln., o iki 2050 m. – net iki 152 mln. (PSO, 2020).

„Addere Care“ slaugos namuose Trakuose šiuo metu slaugoma ir globojama daugiau nei 230 žmonių. Čia dirba virš 200 darbuotojų. Tai vienintelė ligoninė Lietuvoje, turinti Švedijos karalienės Silvijos fondo „Silviahemmet“ sertifikatą, liudijantį apie ligoninės pasirengimą demenciją turinčius žmones slaugyti pagal „Silviahemmet“ slaugos metodiką. „Addere Care“ yra ir karalienės Silvijos globojamo slaugytojams skirto tarptautinio konkurso „Queen Silvia Nursing Award“ organizatoriai Lietuvoje.  

Pranešimą paskelbė: UAB "Addere"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-18 10:25
Verslas, ekonomika, finansai, Medicina, farmacija
Kontaktinis asmuo
Alina Kemežienė
Komunikacijos vadovė
„Addere Care“ slaugos namai
Tel. +370 640 53042
E. p. alina.kemeziene@adderecare.lt
pasidalinti
atgal