SAP siekia padėti organizacijoms plačiau išnaudoti dirbtinio intelekto galimybes priimant svarbius verslo sprendimus

Šiandien verslas įvairiose srityse vis dažniau pasitelkia generatyvinį dirbtinį intelektą. Tačiau ar dirbtinis intelektas (DI) bus geras pagalbininkas konkrečiai įmonei, priklauso nuo duomenų, iš kurių jis mokosi. Duomenys yra DI kuras, o jų kokybė lemia, kaip veiks DI variklis. Kuo daugiau ir išsamesnių duomenų prieinami DI, tuo detalesnę ir logiškesnę jų analizę jis gali pateikti.

„Pagrindinė problema, su kuria šiuo metu susiduria daugelis verslų – tai padriki duomenys ir išskaidyta informacija, kurią sudėtinga sujungti į vientisą paveikslą ir daryti gilesnes įžvalgas, įvertinti, dėl kokių priežasčių mažėja efektyvumas arba, kas stabdo veiklos augimą. Net ir dirbtiniam intelektui verslo modelio subtilybės ir įtakos, kurias vienas kitam daro net ir atrodytų smulkūs verslo aspektai, yra suprantami tiek, kiek išsamios ir patikimos informacijos jis gauna. Todėl verslams šiandien ypač svarbu turėti centrinę duomenų saugyklą, kurioje kaupiamus duomenis iš įvairių šaltinių būtų galima greitai išanalizuoti ir modeliuoti verslo plėtros scenarijus“, – sako „SAP Lietuva“ pardavimo vadovas Kęstutis Kasakaitis.

Praėjusiais metais Vokietijos programinės įrangos verslui gamintoja SAP pristatė naujos kartos duomenų saugyklos debesyje sprendimą „SAP Datasphere“, leidžiantį verslui ne tik kaupti ir kataloguoti duomenis, bet ir juos susieti bei virtualizuoti.

Praėjusią savaitę bendrovė pranešė apie naujas „SAP Datasphere“ funkcijas bei išplėstas generatyvinio dirbtinio intelekto galimybes, kurios padės verslui dar geriau išnaudoti duomenis kasdienėje veikloje ir jos plėtrai. Viena iš naujovių yra "verslo duomenų audinys" - architektūra, užtikrinanti, kad duomenys, kaupiami skirtinguose verslo organizacijos departamentuose, būtų ne tik tinkamai sisteminami, nepradingtų, bet ir nesidubliuotų, o kartu leistų DI teikti geriausias įžvalgas bei siūlymus.

„SAP Datasphere“ atnaujinimai padės mūsų klientams užtikrinti geresnį veiklos operacijų matomumą, išsaugoti duomenų kontekstą, logiką ir priimti tinkamiausius spendimus. Nuo šiol „SAP Analytics Cloud“ naudojantiems klientams bus prieinamas generatyvinio dirbtinio intelekto asistentas „Joule“, kuris padės atlikti įvairias duomenų valdymo ir analizės užduotis, automatiškai kurti ataskaitas. Kita naujovė – „SAP Datasphere“ žinių grafiko funkcija, kuri organizacijoms leis nuodugniai suprasti duomenų, metaduomenų ir verslo procesų sąsajas ir atrasti naujų įžvalgų, kurių lig šiol negalėjo matyti savo programose ir sistemose“, – pažymi K. Kasakaitis.

Be to, verslo vartotojai nuo šiol galės naudotis dar viena nauja „SAP Analytics Cloud“ kompaso funkcija, kuri padės organizacijoms atlikti sudėtingus modeliavimus naudojant pokalbių sąsają. Su šiuo instrumentu galima įvertinti planuojamus rezultatus ir, nuolat koreguojant valdomus kintamuosius, rasti optimaliausią planą. Taip organizacijos gali paprasčiau valdyti ir planuoti skirtingų departamentų – finansų, personalo, tiekimo ir kitų darbą bei veiklos planavimą, greičiau pasiekti ir analizuoti duomenis prieinamus ne tik iš įmonės naudojamų SAP programų, bet ir trečiųjų šalių sistemų.

Siekdama suteikti organizacijoms dirbtinio intelekto valdymo politiką ir praktiką atitinkantį sprendimą, SAP plečia partnerystę su tarptautine bendrove „Collibra“, kurios DI valdymo sprendimai integruojami į SAP duomenų ir analizės sprendimus. Tai padės užtikrinti dirbtinio intelekto naudojimo politiką, organizacijų skaidrumą ir atskaitomybę, teisės bei privatumo politikos reikalavimus.


Pranešimą paskelbė: KPMS ir partneriai
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-18 12:35
ITT, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo

Ieva Šimkūnaitė-Jansonienė
KPMS
Public relations/Public affairs
Tel: +3705 2624214
ieva@kpms.lt
www.kpms-pr.eu/
pasidalinti
atgal