Prezidentas Zarasuose: privalome užtikrinti kokybišką gyventojų judumą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį, tęsdamas jau tradicinėmis tapusias darbo dienas regionuose, su komanda dirba Zarasų rajono savivaldybėje.

Prezidentas su pirmąja ponia Diana Nausėdiene padėjo gėlių prie paminklo „Laisvės angelas“, skirto kentėjusiems, kovojusiems ir žuvusiems už Lietuvos laisvę zarasiškiams.

Susitikime su Zarasų rajono savivaldybės mere Nijole Guobiene šalies vadovas kalbėjo apie kelių būklę rajone, bendrojo ugdymo mokyklų pertvarką, įtraukųjį ugdymą, sveikatos paslaugų prieinamumą, turizmo vystymą ir Zarasų kurortinės teritorijos perspektyvas.

Kelių situaciją šalies vadovas aptarė ir atskiroje apskritojo stalo diskusijoje „Zarasai: kaip susisiekimo infrastruktūros plėtra gerina nutolusių regionų pasiekiamumą bei vidinę sanglaudą“.

Diskusijoje pristatyta susisiekimo infrastruktūros plėtros regione būklė ir prioritetai, Zarasų rajono savivaldybės strategija ir bendradarbiavimo su kaimyninėmis savivaldybėmis galimybės, aptarti veiksmai, kurių reikia imtis nacionaliniu lygmeniu.

Susitikimo metu Susisiekimo ministerija pristatė „Via Lietuvos“ sprendimą rengti Zarasų kraštui itin svarbų Zarasų aplinkkelio investicinį projektą. Prezidentas išsakė lūkestį, kad projektas bus greitai įgyvendintas, nes aplinkkelio atsiradimas užtikrins sklandų tranzitinio transporto eismą aplenkiant Zarasų miestą, pagerins eismo sąlygas Zarasų gyventojams ir turistams bei užtikrins saugesnes sąlygas pėstiesiems ir dviratininkams.

Prezidentas atkreipė dėmesį, kad valstybiniai keliai Zarasų krašte atrodo blogai net ir gana prastos visos Lietuvos kelių būklės fone. Zarasų rajono savivaldybėje net 50,57 proc. valstybinės reikšmės kelių netenkina Dangos būklės indekso rodiklių (šalies vidurkis – apie 39 proc.).

Prezidentas pažymėjo, kad nutolusių savivaldybių, tokių kaip Zarasai, gyventojų judumas, galimybės pasiekti paslaugas ir darbo vietas – be galo svarbūs, o dėl griūvančios, neprižiūrėtos infrastruktūros esmingai nukenčia gyvenimo kokybė.

Susitikime dalyvavo Zarasų rajono savivaldybės merė su savo politine komanda, Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovas, susisiekimo viceministras, AB „Via Lietuva“ ir AB „Kelių priežiūra“ vadovai.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-18 15:45
Politika
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
Tel. +370 706 64018

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal