Pasaulinę atliekų perdirbimo dieną – žvilgsnis į „McDonald’s“ progresą kuriant žiedinę ekonomiką

Kovo 18-ąją „McDonald‘s“ restoranus Lietuvoje valdanti bendrovė „Premier Restaurants“ mini Pasaulinę atliekų perdirbimo dieną. Būdama atsakinga įmonė „McDonald‘s“ spartina atliekas mažinančių sprendimų diegimą, pereina prie tvaresnių pakuočių ir dalyvauja iniciatyvose, padedančiose palaikyti švarą greta tinklo restoranų Lietuvoje esančiose bendruomenėse.

„McDonald‘s“ didžiuojasi pasauliniu mastu jau pasiekusi daugiau nei 80 proc. savo tikslų iki 2050 metų kuriant žiedinę ekonomiką ir užtikrinant nulinį emisijų lygį. Viena iš svarbiausių priemonių siekiant šių įsipareigojimų – 100 proc. pakuočių, gaminamų iš atsinaujinančių šaltinių gaunamų, perdirbtų ar sertifikuotų žaliavų. Šie aplinkosaugos tikslai keliami ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, kuriose pagal plėtros licenciją veiklą vykdo „Premier Capital“: Maltoje, Rumunijoje, Graikijoje, Latvijoje ir Estijoje.

„Atstovaudami vienam žinomiausių pasaulyje prekės ženklų, turime galimybę keisti savo procesus ir daryti pastebimą poveikį. Į savo įsipareigojimą užtikrinti bendruomenėse švarą ir išsaugoti planetą ateities kartoms žiūrime labai rimtai. Siekiame užtikrinti ilgalaikį verslo tęstinumą ir skaidriai informuojame apie savo veiksmus aplinkosaugos srityje. Taip pat norėtume paraginti klientus aktyviai dalyvauti ir prisijungti prie šių svarbių tikslų siekimo rūšiuojant atliekas mūsų restoranuose“, – kalba „Premier Capital“ tvarumo vadovas Manuele Vagnoli.   

Per gana trumpą laiką „McDonald‘s“ ženkliai patobulino savo pakuotes. Buvo atsisakyta plastikinių vamzdelių ir balionų kotelių, o plastikiniai įrankiai pakeisti mediniais. Nuo 2018 metų populiaraus „Happy Meal“ asortimento žaislai gaminami naudojant mažiau plastiko. Restoranuose taip pat buvo atsisakyta nereikalingų pakuočių ir pradėtos naudoti iš atsinaujinančių šaltinių gaunamo pluošto pagamintos salotų dėžutės bei stalo įrankiai. Visi šie sprendimai suteikia klientams daugiau galimybių rinktis aplinkai draugišką produktą. Be to, „McDonald‘s“ bendradarbiauja tik su tais partneriais, kurie laikosi tokios pačios aplinkosauginės vizijos.

Laikydamiesi tarptautinės strategijos „McDonald‘s“ restoranai Lietuvoje iki 2025 metų siekia pereiti prie 100 proc. tvarių pakuočių. Įmonė jau dabar savo pakuotes gamina iš aplinkai draugiškų medžiagų ir siūlo vien tik medinius stalo įrankius. Puodelių laikikliai, maišeliai, servetėlės ir kiti maisto patiekimui naudojami produktai gaminami iš perdirbto popieriaus. Didinant maisto gamybos atliekų perdirbimą kepino aliejus siunčiamas biodegalus gaminančiai Lietuvos įmonei „Biomotorai“.

Siekdama užtikrinti ilgalaikę aplinkos švarą ir suteikti daugiau galimybių patogiai išmesti netoliese esančių restoranų atliekas bei jas perdirbti „McDonald‘s“ praėjusiais metais pradėjo kampaniją, kurios metu skatino žmones pasirūpinti aplinka ir tinkamai atsikratyti šiukšlėmis. Įmonė taip pat skyrė 20 tūkst. eurų Vilniaus parkų infrastruktūros reikmėms, o už šias lėšas Vingio parke jau buvo įrengta 40 rūšiavimo šiukšliadėžių. 2024 metais „McDonald‘s“ ir toliau susitelks į priemones, leidžiančias palaikyti švarą netoli restoranų esančiose bendruomenėse. Be to, restoranų lankytojai ir toliau bus skatinami atkreipti dėmesį į išsinešimui skirto maisto pakuočių poveikį aplinkai.

Apie „Premier Capital 

Premier Capital plc“ yra licencijuota „McDonald‘s“ prekės ženklo plėtotoja Estijoje, Graikijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Maltoje ir Rumunijoje. Šiuo metu „Premier Capital“ valdo 178 restoranų, įskaitant „McDrive“, „McDelivery“ ir „McCafe“ paslaugas teikiančias vietas, o 10 000 šiuose restoranuose dirbančių darbuotojų kasmet aptarnauja daugiau nei 77 mln. lankytojų. 

Premier Capital plc“ priklauso „Hili Ventures“ bendrovių grupei, kuri veikia maitinimo paslaugų ir mažmeninės prekybos, logistikos, inžinerijos, nekilnojamojo turto, technologijų ir apgyvendinimo paslaugų srityse. Grupė veikia 11 šalių Europoje bei Šiaurės Afrikoje, jos komandą sudaro 11 000 žmonių. „Hili Ventures“ didžiuojasi bendradarbiaudama su tokiais partneriais kaip „Apple“, „iRiparo“, „Konecranes“, „McDonald‘s“, „Microsoft“, NCR, „Six Senses“ ir daugybe kitų pasaulinių prekės ženklų. 

 

 

Pranešimą paskelbė: Fabula ir partneriai, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-18 16:14
Maisto pramonė, Gamta, aplinkosauga
Kontaktinis asmuo
Ieva Zujūtė
Jaunesnioji projektų vadovė
Fabula ir partneriai, UAB
37068630177
ieva.z@fabula.lt
Prisegti failai
pasidalinti
atgal