Diskusijos dėmesio centre – parlamentinio komiteto, svarstančio strateginius klausimus, vaidmuo ir perspektyva

2024 m. kovo 19 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

 

Seimo Ateities komitetas kartu su Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Strateginio prognozavimo skyriumi kovo 20 d. 17 val. organizuoja neformalaus Ateities forumo „Intelektualinis Lietuvos savarankiškumas“ diskusiją „Parlamentų vaidmuo valstybės valdyme: strateginių klausimų svarstymas“.

2020 m. gruodžio 8 d. Seimo nutarimu Nr. XIV-54 Lietuvos Respublikos Seime buvo įsteigtas Ateities komitetas. Šiuo sprendimu Seimas įsitraukė į vis gausėjančią parlamentų, turinčių specialias struktūras strateginių klausimų svarstymui, gretą. Kaip pasiteisino šis sprendimas, žvelgiant iš besibaigiančios XIII Seimo kadencijos perspektyvos? Kaip jis atrodo platesniame tarptautiniame viešojo valdymo raidos tendencijų ir parlamentinės veiklos organizavimo kontekste? Kokį vaidmenį parlamentai ir konkrečiai – Lietuvos Respublikos Seimas – turėtų vaidinti svarstant strateginius klausimus, susijusius su regioninės ir globalios aplinkos iššūkiais? Ką šioje srityje turėtų nuveikti netrukus rinksimas XIV Seimas?

Diskusijoje dalyvaus ir savo įžvalgomis dalinsis: politikas, buvęs Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas ir Seimo Pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas, Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo teisėjas Stasys Šedbaras, Vytauto Didžiojo universiteto Socialinės ir politinės teorijos katedros vedėjas prof. Gintautas Mažeikis, Mykolo Romerio universiteto, Viešojo valdymo ir verslo fakulteto, Vadybos ir politikos mokslų instituto lektorė dr. Rima Urbonaitė, Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Tyrimų skyriaus patarėja, Vytauto Didžiojo universiteto politinių mokslų ir diplomatijos fakulteto docentė Ligita Šarkutė, politikas, buvęs vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila.

Diskusiją moderuos Seimo Ateities komiteto pirmininkas prof. Raimundas Lopata.

Diskusija vyks K. Antanavičiaus salėje (Seimo III rūmai). Taip pat ją galima stebėti Seimo „Youtube“ paskyroje „Atviras Seimas“.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-19 13:33
Politika, Kiti pranešimai
Renginio pradžia
2024-03-20, trečiadienis17:00
Renginio vieta
Kazimiero Antanavičiaus salė (Seimo III rūmai)
Kontaktinis asmuo
Ateities komiteto biuras
El. p. atetieskt@lrs.lt, tel. (+370) 5 209 6899
pasidalinti
atgal