Seimo Pirmininkė: „Karo kaltininkai privalo atsakyti už visus nusikaltimus, taip pat ir gamtai“

2024 m. kovo 20 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, minėdama Žemės dieną, sako, kad gamtos apsauga ir karas Ukrainoje, atrodytų, yra dvi labai skirtingos temos. Tačiau abi nepaprastai susijusios ir turi ilgalaikį poveikį regiono taikai, stabilumui ir tvarumui.

„Išties karas griauna ne tik valstybių ir jų piliečių gyvenimą. Kenčia ir natūrali aplinka – tiek dėl tiesioginio naikinančio poveikio, tiek dėl ilgalaikės sunkiai išmatuojamos žalos ir pasekmių. Ne veltui po praėjusį birželį susprogdintos Kachovkos hidroelektrinės užtvankos – didžiausios žmogaus sukeltos ekologinės katastrofos – vėl prisimintas terminas „ekologinis genocidas“, o Ukraina pasiūlė okupacinių pajėgų nusikaltimus gamtai priskirti karo nusikaltimams“, – teigia V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak Seimo Pirmininkės, būtų teisinga, kad kaltininkai už visus karo nusikaltimus, taip pat ir gamtai, atsakytų, o žala būtų deramai atlyginta.

 

Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen

atstovė spaudai Ilona Petrovė

Tel.: (8 5) 209 6030, mob. 8 698 42 071

El. p.  ilona.petrove@lrs.lt

www.lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-20 06:00
Politika, Gamta, aplinkosauga
Kontaktinis asmuo
Ilona Petrovė
pasidalinti
atgal