Visagine – Prezidento dėmesys verslo bendruomenei

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį su komanda dirba Visagine. Šalies vadovas susitiko su Visagino savivaldybės meru Erlandu Galaguzu, inicijavo diskusiją su Visagino verslo bendruomene „Visagino ekonominis potencialas technologijų amžiuje“.

Susitikime su Visagino savivaldybės meru E. Galaguzu Prezidentas aptarė valstybinės ir vietinės reikšmės kelių priežiūrą bei finansavimą, Visagino savivaldybės pasiekiamumą, laisvosios ekonominės zonos Visagine kūrimą, sveikatos apsaugos sistemos situaciją regione. Dėmesio skirta ir švietimo klausimams.

Prezidento inicijuotoje diskusijoje „Visagino ekonominis potencialas technologijų amžiuje“ dalyvavo Visagino meras E. Galaguzas, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro, Visagino ekonomikos plėtros agentūros atstovai, įvairių ekonominių sektorių ir įvairaus dydžio Visagino verslo įmonių atstovai.

Šalies vadovas pabrėžė Visagino – daugiakultūrio miesto – unikalumą. Pasak Prezidento, išskirtinis Visagino ženklas yra čia veikiančios garsios ir nacionaliniu lygiu pažangios medicinos priemonių, baldų gamybos ir kitų sričių įmonės. Valstybės vadovas pasidžiaugė, kad Visaginas turi ambicingų projektų ir užtikrintai juos įgyvendina.

„Be abejonės, tiek gamybinis, tiek paslaugų sektoriai  patiria įvairių iššūkių. Visos kadencijos metu  laikiausi principo – per krizę visada naudingiau padėti gyventojams ir verslui, negu juos palikti likimo valiai. Stabili makroekonominė aplinka padeda šaliai nepertraukiamai judėti pažangos keliu, vyksta tęstiniai investicijų procesai, ypač šalies regionuose", – susitikime sakė šalies vadovas.

Vis daugiau pramonės šakų renkantis modernias ir naujomis technologijomis valdomas sistemas, augant pramonės automatizacijai didėja ir mechatronikos darbuotojų paklausa. Prezidentas išskyrė šalies mastu aukšto lygio Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro vaidmenį. Pasveikino profesinio mokymo centro gebėjimą parodyti, kad profesinis išsilavinimas yra lygiavertis pasirinkimas aukštojo išsilavinimo siekiui.

Prezidentas Visagine taip pat susitiks su Atgimimo ir Verdenės gimnazijų moksleiviais, dalyvaus pilietiškumo pamokoje, apsilankys Visagino moksleivių piešinių parodoje „Čiurlionio pasaulis vaikų akimis“. Darbo dienos Visagine pabaigoje – tradicinis susitikimas su vietos bendruomene.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-19 16:20
Savivalda, regionai, Politika
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
Tel. +370 706 64018

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal