Prezidentas susitiko su STT vadovu ir Generaline prokurore dėl skaidrumo krašto apsaugos sistemoje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienio rytą susitiko su Specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriumi Linu Pernavu ir Generaline prokurore Nida Grunskiene aptarti skaidrumo situacijos krašto apsaugos sistemoje.

Šalies vadovas akcentavo, jog reikšmingai didėjant finansavimui Lietuvos gynybos biudžetui, būtina daugiau dėmesio skirti viešųjų pirkimų skaidrumo užtikrinimui ir antikorupcinės aplinkos kūrimui.

Pasak Prezidento, atsižvelgiant į dabartinę situaciją, atitinkamos institucijos turi imtis neatidėliotinų veiksmų ir kuo operatyviau atsakyti į iškeltus klausimus.

Šalies vadovo teigimu, tarnyboms ir institucijoms bendradarbiaujant, svarbu kuo operatyviau organizuoti visų krašto apsaugos sistemos viešųjų pirkimų korupcijos rizikų vertinimo modelį, kuris nacionalinio saugumo interesus suderintų su tinkama valstybės biudžeto panaudojimo krašto apsaugai priežiūra ir atsparumu korupcijai.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-20 11:24
Teisėsauga, teisėtvarka, Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
sofija.godliauskiene@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal