Prezidentas sukvietė „Lietuvos galios“ bendruomenes pasikalbėti apie savanorystę

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienio popietę pasveikino į gerosios praktikos renginį „Savanorystė įgalinanti veikti“ Prezidentūroje susirinkusius „Lietuvos galios“ bendruomenių atstovus.

Renginio metu pristatytos skirtingos savanorių įtraukimo patirtys, diskutuota apie tai, kokią vertę organizacijoms suteikia jose dirbantys savanoriai. Prezidentas pasidžiaugė, kad „Lietuvos galios“ projekte dalyvauja daugybė puikių projektų ir iniciatyvų, kurios kuria teisingesnę, žalesnę, inovatyvesnę ir stipresnę Lietuvą.

„Noriu padėkoti jums visiems už savanorystės dvasią, kuri yra pats puikiausias pilietiškumo pavyzdys. Pilietiškumas – tai noras padaryti šiek tiek daugiau ir žengti papildomą žingsnį viršijant savo pareigas ir įsipareigojimus. Kuo daugiau žmonių pajunta savyje šią prasmę, tuo pilietiškesnė valstybė tampame“, – sveikindamas susirinkusiuosius sakė šalies vadovas.

Seminare geraisiais pavyzdžiais ir skirtingomis savanorių pritraukimo patirtimis dalinosi iniciatyvos „Namai visiems“ direktorė Giedrė Šedbarienė, „Gelbėkit vaikus“ veiklos ir kokybės direktorė Laura Milčienė, Kairelių bendruomenės pirmininkė Danutė Vaičiulienė, organizacijos „Maisto bankas“ komunikacijos vadovė Miglė Petronytė, Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ vadovė Aušra Degutytė. Seminare praktiniais patarimais taip pat dalinosi Jaunimo savanoriškos tarnybos programos vadovė Vilija Milčiūtė ir Eičių bendruomenės „Karšuva“ pirmininkas Simas Gaidelionis.

Šalies vadovo inicijuotoje „Lietuvos galios“ platformoje užsiregistravusių ir aktyviai veikiančių iniciatyvų autorių, formuojant tvirtą, solidarią visuomenę, vienas svarbiausių veiksnių yra savanorystė.

Vienas iš Prezidento gerovės valstybės idėjos tikslų – stiprinti pilietinę galią, motyvuoti ir telkti aktyvias bendruomenes, gerovės kūrėjus. Todėl šalies vadovas kviečia visus pilietiškus žmones, visuomeninius judėjimus, įvairias bendruomenes, nevyriausybines organizacijas įsitraukti į šį kūrybos procesą. Rodydama geruosius pavyzdžius, inovatyvius sprendimus, sėkmės istorijas, iniciatyvas, „Lietuvos galia“ siekia didinti jų žinomumą ir sklaidą, įkvėpti kitus imtis veiksmų ir prisidėti prie savo valstybės kūrimo.

Iniciatyvų teikėjai – Lietuvos ir užsienio lietuvių organizacijos, bendruomenės ir pavieniai aktyvūs piliečiai, kurių vykdomos veiklos atstovauja keturioms pagrindinėms Lietuvos plėtros kryptims – žalia, stipri, teisinga ir inovatyvi. Šiuo metu „Lietuvos galios“ platforma vienija 441 regioninę, nacionalinę ir diasporos iniciatyvą, kurių gerieji pavyzdžiai ir inovatyvūs sprendimai įgalina ir kitus ryžtingiau imtis įgyvendinti savo idėjas, siūlyti sprendimus valstybės gyvenime ir kurti Lietuvai.

Registruoti savo iniciatyvą galite čia: https://www.lietuvosgalia.lt/

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-20 16:58
Socialinė sauga, Savivalda, regionai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
sofija.godliauskiene@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal