Konferencija vadovams atskleis, kaip panaudoti dirbtinį intelektą versle

Renginio tipas: Enterprise AI & Tech 2024: Dirbtinio intelekto konferencija vadovams
Renginio data: penktadienis, 2024 balandžio 12
Renginio pradžia: 09:00
Renginio vieta: Radisson Blu Lietuva, Konstitucijos pr. 20, Vilnius

Dirbtinio intelekto (DI) technologijos Lietuvoje jau yra taikomos ne tik klientų aptarnavimo robotams ar vizualizacijų kūrimui, bet ir tokiose dar didesnę vertę kuriančiose srityse kaip ligų atpažinimas, gamybos ir resursų valdymas, teisinių dokumentų analizė ar pilnai automatizuotos parduotuvės. DI suvokimas versle pamažu transformuojasi iš smalsumo į neišvengiamybę, bet ši sritis išlieka apipinta mitais ir ne visada pagrįstais lūkesčiais. Tad verslui atnešamas praktines galimybes ir realius iššūkius nagrinės konferencija vadovams ir sprendimų priėmėjams „Enterprise AI & Tech 2024“.

Pastaraisiais metais DI technologijos įgijo tokį net ir namų vartotojui apčiuopiamą pavidalą kaip sugeneruoti paveikslėliai, į klientų žinutes atsakinėjantys robotai ar įvairią informaciją rišlia ir patrauklia forma sukurianti „ChatGPT“ sistema. Visa tai toliau didina ir verslo susidomėjimą DI technologijų praktiniu taikymu kuriant vertę ar optimizuojant veiklą. „Fortune“ apklausos duomenimis, beveik 80 proc. vadovų iš DI tikisi didesnio efektyvumo, o maždaug pusė vadovų mano, kad DI galėtų ir netgi turėtų juos pačius pakeisti darbuose.

Vis dėlto pasak konferencijos „Enterprise AI & Tech 2024“ organizatoriaus Domo Janicko, dirbtinis intelektas yra neretai klaidingai suvokiamas tik kaip tiesiog dar vienas naujas įrankis įmonės technologijų portfelyje. Jo teigimu, efektyviems DI sprendimams versle sukurti pirmiausia reikia strateginės vizijos, praktinio plano ir rimto visos organizacijos įsitraukimo. Kita vertus, dalis įmonių klysta įsivaizduodamos, kad DI sprendimai yra skirti tik pačioms didžiausioms kompanijoms.

„Sėkmingas DI taikymas organizacijoje turėtų būti ne tik IT skyriaus ar technologijų vadovo, o generalinio direktoriaus, visos vadovų komandos, valdybos ir akcininkų interesas. Efektyvus DI diegimas įmanomas tuomet, kai šios technologijos pradedamos suvokti kaip konkrečioms užduotims automatizuoti skirti įrankiai, kurioms reikia skirtingų įmonės specialistų įsitraukimo, duomenų, bet svarbiausia – strateginio požiūrio. Todėl konferencijoje apie DI šnekėsime vadovams suprantama, praktine kalba ir pavyzdžiais. Ir pasaulyje, ir Lietuvoje jau šiandien yra begalė vertę versle kuriančių pavyzdžių: nuo dinaminės kainodaros, ar finansinių operacijų audito iki įrangos gedimų prevencijos, maršrutų optimizavimo, sintetinės auditorijos reakcijų reklamos testavimui ar darbo saugos pažeidimų identifikavimo“, – sako D. Janickas.

Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad DI taikymas versle turi paralelių su kompiuterių atsiradimu biuruose ar tinklalapių kūrimu prieš kelis dešimtmečius – šiomis technologijomis iš pradžių abejojusios ir jų vengusios bendrovės vis vien galiausiai turėjo išmokti prisitaikyti prie naujos realybės.

„Šiandien kone kiekviena įmonė yra technologijų įmonė, nes verslo stuburą dažnai sudaro technologiniai sprendimai, o netrukus ir dirbtinio intelekto taikymą kalbėsime kaip apie elektrifikaciją. Tik šiame etape vadovų dar laukia nemažas iššūkis įgyti įgūdžių, reikalingų norint sėkmingai vadovauti, įgalinti kolegas, sėkmingai diegti naujoves ir klestėti skaitmeniniame amžiuje. Todėl vienas iš pagrindinių mūsų renginio tikslų yra žinios, įgūdžiai ir praktika, padėsianti nepasimesti lūkesčių ir nežinomybės vis dar kupiname DI taikyme“, – tvirtina D. Janickas.

Konferencijoje Lietuvos ir užsienio pranešėjai iš verslo, technologijų ir mokslo sričių aptars praktinius DI taikymo pavyzdžius prekybos, gamybos, finansų, logistikos ir viešajame sektoriuje, dalinsis DI potencialą atrakinti padėsiančiomis įžvalgomis, nagrinės DI teisinius bei saugumo aspektus, aptars personalo valdymo ir etikos klausimus bei DI įtaką visuomenei ir politikai.

Renginyje pranešimus skaitys ir diskutuos Europos Parlamento inovacijų vadovas Pierluigi Casale, DI besispecializuojančio fondo „Merantix“ DI strategijos vadovas Moritz Schroder, KTU Dirbtinio intelekto vadovė Agnė Paulauskaitė-Tarasevičienė, „Swedbank“ Finansavimo transformacijos departamento vadovas Aidas Malakauskas, VDU Informatikos fakulteto dekanas Tomas Krilavičius bei kiti Lietuvos ir užsienio DI verslų kūrėjai, mokslininkai bei nevyriausybinių organizacijų atstovai. Konferencijoje taip pat suplanuotos DI taikymo dirbtuvės kartu su šių produktų kūrėjais, startuoliais ir kitais praktikais bei sesija apie galimą DI projektų finansavimą ar lengvatas. 

Konferencija „Enterprise AI & Tech 2024“ vyks balandžio 12 d. Vilniuje. Renginį organizuoja DI technologijų verslų vystytojas Domas Janickas – Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos bendrasteigėjas, buvęs „Satalia“ ir „Data dog“ vadovas, kūręs DI sprendimus tokioms kompanijoms kaip „Tesco“, PwC, ar „DS Smith“, bei tarptautinių renginių organizatorė „Confinn“. Daugiau informacijos apie renginio programą ir dalyvius – www.ai.lt

Pranešimą paskelbė: KITAIP TARIANT
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-21 10:05
Pramonė, gamyba, ITT
Renginio pradžia
2024-04-12, penktadienis09:00
Renginio vieta
Radisson Blu Lietuva, Konstitucijos pr. 20, Vilnius
Kontaktinis asmuo
Domas Janickas
Organizatorius
+370 633 44500
domas@ai.lt
pasidalinti
atgal