Prezidentas pasveikino Graikiją Nepriklausomybės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasveikino Graikijos Prezidentę Kateriną Sakellaropoulou ir visus Graikijos žmones Nepriklausomybės dienos proga.

„Svarbūs Lietuvos ir Graikijos draugiški ir ilgamečiai santykiai bei artimi žmogiškieji ryšiai. Labai vertinu tai, kad esame šalys bendramintės, kurias vienija bendros vertybės bei tikslai Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas pabrėžė esąs įsitikinęs, kad tik bendros pastangos ir vienybė gali padėti užtikrinti saugumą ir išlaikyti taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką. Rusijai tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, labai vertiname Graikijos solidarumą su Ukraina. „Tikiu, kad išnaudosime visas turimas galimybes telkiant ir teikiant visapusišką paramą Ukrainai iki pat jos pergalės. Tuo tarpu svarbu suvokti ir mūsų šalims kylančias grėsmes bei didinti atgrasymo pajėgumus“, – teigė Prezidentas.

Prezidento teigimu, stiprindami savo valstybes ir visą transatlantinę bendruomenę, turime pasitelkti visus reikalingus ekonominio ir politinio bendradarbiavimo formatus. „Jau kitą mėnesį Vilniuje vyksiantis Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimas ir verslo forumas puikiai iliustruoja tai, kad turime dar daug galimybių vystyti reikšmingas infrastruktūros ir verslo partnerystes, kurios neabejotinai prisidės prie mūsų visų stiprėjimo“ , – pabrėžė šalies vadovas.

Nacionalinės šventės proga Lietuvos vadovas Graikijai ir visiems jos žmonėms palinkėjo visapusiškos gerovės ir klestėjimo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-25 08:00
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
sofija.godliauskiene@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal