Parodoje „Karjera & studijos Lietuvoje 2024“ Vilniaus universitetas pristatys išskirtines inovacijas

Kovo 28–29 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje kasmetinėje parodoje „Karjera & studijos Lietuvoje 2024“ Vilniaus universitetas (VU) pristatys naujausią ir aktualiausią informaciją apie VU siūlomas studijų programas, kvies į inovacijų ir karjeros erdves.

Šiais metais VU stende vienoje vietoje sutilps trys erdvės: studijų konsultacijų, inovacijų ir karjeros. Studijų konsultacijų erdvėje 15 fakultetų atstovai konsultuos moksleivius, besidominčius studijomis VU, atsakys į visus su studijomis VU susijusius klausimus, pasidalys savo studijų patirtimi, papasakos apie tai, kokių žinių, gebėjimų ir balų reikės norint studijuoti vieną ar kitą studijų programą.

Inovacijų erdvėje parodos lankytojų lauks šešių VU padalinių sukurtos išskirtinės inovacijos. VU Chemijos ir geomokslų fakultetas kvies susipažinti su  bepiločių orlaivių taikymu žiedadulkių tyrimuose. VU Fizikos fakultetas pristatys Lietuvos lazerių pramonės įmonių sukurtus ir gaminamus produktus ir demonstracinius įrenginius, parodančius jų veikimo principus. Be to, bus demonstruojami Lietuvoje gaminamų saulės elementų pavyzdžiai, stendo lankytojai galės pabandyti patys suderinti lazerį.

VU Gyvybės mokslų centras kvies sužinoti apie fermentus, vaistų gamybą ir bioremediaciją. O VU Komunikacijos fakultetas pristatys išmaniąsias kultūros paveldo stebėsenos technologijas, papasakos apie tai, kaip karo zonose dirba fotožurnalistai ir suteiks galimybę dalyviams susipažinti su fotožurnalistų naudojamu inventoriumi.

VU Matematikos ir informatikos fakultetas dalyvius supažindins su šikšnosparnių įkvėptu ultragarsiniu atstumo matavimo jutikliu, paaiškins, kaip šikšnosparniai naudoja echolokaciją, kad galėtų orientuotis ir medžioti tamsoje. Bus demonstruojama, kaip ultragarso jutiklis skleidžia aukšto dažnio garso bangas ir matuoja laiką, per kurį bangos atšoka atgal, nustatydamas atstumą iki netoliese esančių objektų.

VU Medicinos fakultetas inovacijų stende kvies išbandyti virtualios realybės simuliatorius, imituojančius odontologijos procesą. Be to, parodos dalyviai galės pamatyti žmogaus kūno manekenus, skirtus virškinimo funkcijoms pažinti.

Karjeros erdvėje mokinių ir mokytojų lauks studijų ir karjeros konsultantai, kurie atsakys į visus iškilusius klausimus apie stojimus bei studijas ir patars renkantis karjeros kelią. Taip pat šioje erdvėje konsultuos ir VU Mokymosi visą gyvenimą centro atstovai, kurie pasakos apie centro galimybes.

Mugėje bus galima išgirsti ir keletą VU pranešimų. Kovo 28 d. 12.30 val. 5.1 salėje pranešimą „ChatGPT: kaip panaudoti teisėtai ir kūrybingai pamokose?“ skaitys VU elektroninių mokymų technologijų ekspertas dr. Saulius Preidys. 13.00 val. 5.1 salėje VU Studentų paslaugų ir karjeros skyriaus vadovė Aušrinė Jurgelionytė ir VU Studentų priėmimo poskyrio vadovas Artūras Šaltis dalyviams pasakos apie individualiųjų studijų galimybes VU. 13.00 val. 5.2 salėje VU Šiaulių akademijos direktorė prof. Renata Bilbokaitė skaitys pranešimą „Pedagogų profesinis perdegimas: kaip restartuotis?“. 14.00 val. 5.3 salėje VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto lektorius dr. Nerijus Maliukevičius skaitys pranešimą „Vaiduokliai – naujas rusijos informacinio karo ginklas“.

Kovo 29 d. 11.30 val. 5.1 salėje VU Medicinos fakulteto profesorius Eugenijus Laurinaitis susirinkusiems skaitys pranešimą „Kaip susitvarkyti su stresu per egzaminus?“. 13.00 val. 5.3 salėje Ugdymo mokslų instituto dėstytojas dr. Jogaila Vaitekaitis pasakos mokytojams, kaip į darbo veiklas įtraukti dirbtinį intelektą.

Pranešimą paskelbė: Vilniaus universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-25 08:52
Švietimas ir mokslas
Kontaktinis asmuo
Benita Kaselytė
Integruotos komunikacijos projektų vadovė
Vilniaus universitetas
benita.kaselyte@cr.vu.lt
pasidalinti
atgal