Šalies vadovas pasveikino baltarusius mininčius Laisvės dieną

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasveikino visus baltarusius mininčius Laisvės dieną.

Pasak Lietuvos vadovo, Laisvės diena – Дзень Волі, žymi nenuilstamą laisvės, nepriklausomybės ir suverenumo siekį ir yra labai svarbi visiems žmogaus teises ir demokratiją branginantiems žmonėms.

„Kaip jūsų kaimynai, mes iš arti stebime drąsią jūsų kovą už šias bendražmogiškąsias vertybes. Jūsų ryžtas ir ištvermė įkvepia daugybę žmonių ir visai tarptautinei bendruomenei nuolat primena, koks svarbus yra tautų solidarumas ir nuosekli parama tiems, kurie siekia savo pamatinių teisių“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Pasak šalies vadovo, ši diena – tai ateities apmąstymo diena – europietiškos Baltarusijos ateities, kurioje visi baltarusiai naudosis visomis laisvėmis ir galimybėmis, kurių jie yra verti.  Lietuvą ir Baltarusiją jungia bendra šimtametė  istorija, bendras kultūrinis palikimas ir artimi žmogiškieji ryšiai. Prezidento teigimu, Lietuva aktyviai remia Baltarusijos pilietinę visuomenę ir siekia prisidėti prie to, kad baltarusių balsai tarptautinėje bendruomenėje būtų girdimi.

„Šiandien, kaip ir kiekvieną dieną, noriu dar kartą patikinti, kad Lietuvos parama demokratinei Baltarusijai, jos nepriklausomybei ir suverenumui yra nepajudinama. Palaikome visų Baltarusijos žmonių valią gyventi laisvoje ir demokratinėje valstybėje.“ , – teigė Lietuvos vadovas.

Prezidentas palinkėjo išlikti stipriems ir vieningiems visų iššūkių akivaizdoje ir toliau kovoti už savo šalies laisvę, neleidžiant išnaudoti savo valstybės karinėje agresijoje prieš Ukrainą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-25 09:38
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
sofija.godliauskiene@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal